Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
UPOZORENJE zavaravajuće ponude za upise u poslovne registre/oglasnike koji nisu obvezni
 
Hrvatska obrtnička komora i Udruženje obrtnika Zadar upozoravaju sve svoje članove obrtnike da budu oprezni i da vrlo pažljivo prouče sadržaj ponuda za objavu njihovih podataka u različitim poslovnim adresarima koje im stižu putem elektroničke pošte ili u poštanski sandučić.

 
Radi se o već poznatoj praksi, o kojoj smo već prethodno upozoravali obrtnike. U posljednje vrijeme takve ponude pristižu ponajviše novim poslovnim subjektima na njihove adrese u kratkom roku nakon registracije. Upućeni dopisi su formulirani na zavaravajući način, tako da izgledaju kao da se radi o obveznom upisu u neki poslovni registar, uz napomenu da ako se uplata ne izvrši u kratkom ruku, naknada raste i do 3 puta (sa 400,00 kn na 1.200,00 kn)!!! 

Ovdje upozoravamo sve poslovne subjekte kako upisi u  navedene registre NISU OBVEZNI i kako se radi o zavaravajućoj ponudi, te molimo članove da budu oprezni i da vrlo pažljivo prouče sadržaj ponuda za objavu njihovih podataka u različitim poslovnim adresarima/registrima koje im stižu putem elektroničke pošte ili u poštanski sandučić. Molimo obratite pažnju da se ne radi o obvezi nego o ponudi koju možete prihvatiti ako vam objava vaših podataka u navedenom registru na Internetu odgovara.

 

Više o navedenom iz drugih izvora:

 

https://www.hok.hr/press/novosti/poslovni_adresari_upozorenje

 

http://www.uolabin.hr/novost.php?id=684

 

26/06/2018 - 14:29
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.