Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Sastanak predstavnika Udruženja obrtnika s Gradonačelnikom i pročelnicima Grada Zadra
 
Na inicijativu Udruženja obrtnika Zadar, u srijedu, 2. prosinca 2021. godine održan je u prostorijama Udruženja zajednički sastanak predstavnika zadarskih obrtnika i aktualne gradske vlasti.

Ispred Grada Zadra sastanku su nazočili Gradonačelnik dr. Branko Dukić, te pročelnici Ivica Katić (UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka), Ante Čurković (UO za EU fondove), Tomislav Korona (UO za gospodarenje gradskom imovinom), Robertino Dujela (UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša), Joso Nekić (UO za odgoj i školstvo) i Mario Pešut (UO za socijalnu skrb i zdravstvo).

Ispred Udruženja obrtnika Zadar sastanku su nazočili Predsjednik Udruženja Mladen Malta, te predsjednici cehova Emilijo Bajlo (Ceh prijevoza), Dinko Adžić (Ceh graditeljstva), Hrvoje Grandov (Ceh intelektualnih usluga), Robert Kovačević (Ceh ugostiteljstva i turizma), te Alen Radeta (Ceh trgovine) i Neven Vitlov (Ceh ribarstva, marikulture i poljodjelstva).

Ovakav tip sastanka Udruženje obrtnika Zadar već tradicionalno organizira nakon provedenih lokalnih izbora, s ciljem dogovora oko buduće suradnje, po pitanjima koji su bitni za zadarsko obrtništvo, Na ovim sastancima iznose se prijedlozi tema za nastavak suradnje, a koje se teme nadalje razmatraju i razrađuju na naknadno organiziranim individualnim sastancima.   

Na ovom sastanku su članovi Udruženja predstavnicima Grada Zadra predložili neke od inicijativa za rasterećenje poslovanja poduzetnika i raspravljali o slijedećim temama: smanjenje zakupnine poslovnih prostora i javnih površina, ukidanje ili smanjenje poreza na potrošnju, ukidanje ili smanjenje prireza porezu na dohodak, sufinanciranje obrta za čuvanje djece i djelatnosti dadilje, osiguravanje parkinga za poduzetnike na Poluotoku, izmjena regulative o zabrani građevinskih radova u turističkoj sezoni i ulasku građevinskih vozila na Poluotok, zakup javnih površina na Gradskoj tržnici, nastavak suradnje na zajedničkim projektima, potpore obrtništvu i dr.

Nastavno na iznesene inicijative i nadležnost u njihovu rješavanju, predstavnici gradske uprave izrazili su spremnost na suradnju na rješavanju istaknutih pitanja, te nastavak gradnje partnerskog odnosa između institucija.

 

 


02/12/2021 - 11:44
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.