Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije
 
Zadarska županija je na web stranici objavila J A V N I P O Z I V za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2022. godinu.


U nastavku izdvajamo neke od kriteija i detalja iz Javnog poziva:

 

II. KORISNICI POTPORA

Članak 2.

(1) Prihvatljivi prijavitelji su:

Mikro subjekti (manje od 10 zaposlenih) malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva ("Narodne novine" broj 29/02, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/16), i koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

- koji imaju sjedište na području Zadarske županije,

- koji imaju poslovanje na području Zadarske županije i koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine,

- koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu,

- koji imaju najmanje 2 zaposlena, uključujući vlasnika/cu obrta u mjesecu prije objave javnog poziva (u svibnju 2022.). Vlasnik obrta se smatra zaposlenikom svog obrta ukoliko nema zasnovan radni odnos kod druge pravne ili fizičke osobe,

- koji nemaju evidentiran dug po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava (dokazuje se potvrdom nadležne Porezne uprave),

- koji nemaju blokiran žiro-račun (dokazuje se BON-2 obrascem),

- nad kojima nije otvoren stečajni postupak ili predstečajna nagodba, koji se ne nalaze u postupku likvidacije,

- koji imaju podmirene obveze prema Zadarskoj županiji.

Mikro subjekti malog gospodarstva su fizičke i pravne osobe koje prosječno godišnje imaju zaposleno manje od 10 radnika, prema financijskim izvješćima za prethodnu godinu ostvaruju godišnji poslovni prihod u iznosu protuvrijednosti do 2.000.000,00 eura, ili imaju ukupnu aktivu ako su obveznici poreza na dobit, odnosno imaju dugotrajnu imovinu ako su obveznici poreza na dohodak, u iznosu protuvrijednosti do 2.000.000,00 eura.

(2) Nisu prihvatljivi prijavitelji koji se bave primarnom poljoprivrednom djelatnosti i ribarstvom (osim prerađivačke industrije), djelatnosti kockanja i klađenja, financijskom djelatnosti, djelatnosti osiguranja, poslovanje nekretninama.

Nisu prihvatljivi prijavitelji koji su prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. NKD 2007. (NN 58/07 i 72/07) registrirani za:

- Područje A: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo

- Područje K: Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja

- Područje L: Poslovanje nekretninama

- Područje R: Umjetnost, zabava i rekreacija

- izuzev skupina 93.11 Rad sportskih objekata, 93.13 Fitnes centri, 93.19 Ostale sportske djelatnosti i 93.2 Zabavne i rekreacijske djelatnosti

 

Korisnici po ovom Javnom pozivu ne mogu biti poduzetnici koji se bave:

- proizvodnjom oružja, streljiva, vojne i policijske opreme,

- proizvodnjom, preradom i distribucijom duhana,

- benzinske postaje,

- prodajni auto saloni.

(3) Ostali uvjeti

Potpore se odobravaju isključivo za aktivnosti u funkciji obavljanja djelatnosti prijavitelja navedenoj u Obavijesti o razvrstavanju poslovnog subjekta prema NKD-u iz 2007., odnosno kod obrta, navedenoj kao pretežita djelatnost (NKD 2007) koja se dokazuje izvatkom iz Obrtnog registra.

Zadarska županija u svrhu dokazivanja opravdanosti potpore kada iz dostavljene dokumentacije nije vidljiva opravdanost može zatražiti i drugu dokumentaciju.

III. NAMJENA I VISINA POTPORE

Članak 3.

(1) Namjena dodjele potpora je očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikro poduzetnike. Bespovratne potpore dodjeljuju se za sljedeću namjenu: - Nabava opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike, unutrašnje uređenje proizvodnog prostora i uslužnog prostora u sektoru malog gospodarstva.

Prijave se podnose za sufinanciranje projekata koji su provedeni ili će biti provedeni tijekom 2022. godine. Prihvatljivi troškovi su i troškovi nastali u periodu od 1. siječnja 2022. godine.

(2) Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 25.000,00 kuna.

Korisnik može ostvariti potporu ukoliko ima minimalni iznos ukupno prihvatljivih troškova projekta (ulaganja) 20.000,00 kuna i više (iznos ulaganja bez PDV-a).

IV. POSTUPAK DODJELE POTPORA

 (4) Krajnji rok za podnošenje prijava je 60 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr.

(5) Neće se razmatrati sljedeće prijave:

- Prijava koja se ne dostavi u roku,

- Prijava u kojoj ne bude dostavljena sva potrebna dokumentacija ili dostavljeni dokazi ne budu u skladu s propisanim ili iz istih ne budu vidljive činjenice koje se iz njih trebaju utvrditi, smatrat će se formalno neispravnom i neće se dalje razmatrati.

DOSTAVLJANJE PRIJAVA

Prijave se dostavljaju poštom preporučeno u zatvorenoj omotnici na adresu:

ZADARSKA ŽUPANIJA

Upravni odjel za gospodarstvo i turizam

Božidara Petranovića 8,

23 000 Zadar

uz naznaku: „Javni poziv za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2022. godinu“ – NE OTVARAJ!.

ili osobnom dostavom u Pisarnicu Zadarske županije (u zatvorenoj omotnici).

Na web stranici Zadarske županije na sljedećoj poveznici pronaći ćete Javni poziv i svu popratnu dokumentaciju za prijavu na isti.

(4) Dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam Zadarske županije u Zadru, Božidara Petranovića 8, na sljedeće brojeve telefona i adrese elektronske pošte:

· 023/350-342 - ante.sjauš@zadarska-zupanija.hr

· 023/350-437 - ante.vukasina@zadarska-zupanija.hr

 

04/07/2022 - 09:10
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.