Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
"Taste the Mediterranean" u Šibeniku
 
Prva međunarodna konferencija Taste the Mediterranean, održati će se u Šibeniku od 29.5. do 1.6. 2014. godine.



Konferencija je jedinstveni skup koji će predstaviti mediteransku prehranu, odnosno kulturu, tradicije, proizvode i stil života koji su se tijekom stoljeća razvili na obalama Mediterana, odnosno Jadrana, a vezano za nedavno uvrštenje Hrvatske na UNESCOv popis zemalja koje su zaštitile Mediteransku prehranu (Mediterranean diet) kao nematerijalnu kulturnu baštinu čovječanstva.


Na konferenciji će biti prikazani znanstveni, gospodarstveni, kulturološki, turistički i društveni aspekti Mediteranske prehrane, kroz znanstveno-stručni skup, te niz popratnih događanja poput mediteranske tržnice, vinskog festivala, cooking showa, degustacija, radionica, okruglih stolova itd.


Na stručnom skupu, koji će se održati u Hotelu Ivan, Solaris Beach Resort, okupljeni su najugledniji međunarodni i hrvatski znanstvenici, a predavanje u Šibeniku održati će i prof. Antonia Trichopoulou, najveći svjetski autoritet za Mediteransku prehranu.

Ostala događanja održavat će se na različitim lokacijama u staroj šibenskoj jezgri. Detaljnije o konferenciji pronaći ćete na web stranicama www.tastethemediterranean.eu

Konferencija Taste the Mediterranean održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, gospodina Ive Josipovića, Ministarstva kulture RH, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Grada Šibenika, te Hrvatskog liječničkog zbora.



Prilog: Prezentacija
15/04/2014 - 09:21
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.