Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Smanjenje zakupnine malim obrtnicima koji nisu u sustavu PDV-a
 
Gradonačelnik Grada Zadra na jučerašnjem kolegiju donio je odluku o snižavanju zakupnina obrtnicima koji nisu u sustavu PDV-a.  


Sukladno izmjenama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Grad Zadar je od 1. siječnja 2014. godine obveznik obračunavanja navedenog poreza, u dijelu koji se odnosi na zakup poslovnih prostora. Slijedom navedenog, Gradonačelnik Grada Zadra je prvotnim zaključkom propisao da se PDV obračunava na ugovorene zakupnine.

Nakon što je Udruženje obrtnika Zadar uputilo nekoliko inicijativa Gradu Zadru i informiralo širu javnost o
posljedicama obračunavanja poreza na zakupnine malim obrtnicima koji nisu u sustavu PDV-a, Gradonačelnik je preispitao navedenu odluku, te se ipak pronašlo rješenje za smanjenje zakupnina navedenoj skupini obrtnika.

Naime, na jučerašnjem gradonačelnikovom kolegiju donijet je zaključak temeljem kojeg će se zakupcima koji nisu u sustavu PDV-a, isti uračunavati u ugovorenu cijenu zakupnine, a prema zaključenim ugovorima. Dakle, visina zakupnine će za navedenu skupinu zakupnika ostati ista.

Udruženje obrtnika Zadar u ime svojih članova ovim putem pozdravlja odluku Gradonačelnika, te smatra kako će provedba navedene odluke zasigurno imati pozitivan učinak na opstanak poslovanja malih obrtnika.

16/04/2014 - 13:11
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.