Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Program obnove i saniranja na području Vukovarsko-srijemske županije
 
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je u postupku objave Programa obnove i saniranja posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije. Program spada u segment obnove zgrada. Ovaj program će s aktivnosti A538050 Državnog proračuna (Zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada) izravno isplatiti novčana sredstava oštećenicima koji se odluče na samoobnovu, umjesto popravka zgrada, i financirati troškove uklanjanja zgrada koje nisu sigurne za boravak.
Obrtnici imaju priliku s vlasnicima kuća na terenu direktno pogoditi nužne radove na obnovi postojećih, poplavom oštećenih stambenih zgrada.


Za kuće I i II kategorije oštećenja vlasnik kuće može se odlučiti da, umjesto obnove u organizaciji Države, osobno preuzme obvezu obnove uz isplatu fiksnih novčanih sredstava.

Za I kategoriju oštećenja isplatit će se odšteta u iznosu od 40.000 kuna i to dvokratno: nakon potpisane suglasnosti 50%, a po obavljenim radovima i potpisanom i ovjerenom Zapisniku o završetku radova obnove ostalih 50%.

Za II kategoriju oštećenja isplaćuje se odšteta u iznosu od 70.000 kuna i to dvokratno: nakon potpisane suglasnosti 75%, a po obavljenim radovima i potpisanom i ovjerenom Zapisniku o završetku radova obnove ostalih 25%.

Vlasnik kuće obvezuje se popravak započeti najkasnije u roku 15 dana te završiti najkasnije u roku od 120 dana od primitka I rate i potpisanom i ovjerenom Zapisniku o završetku radova obnove ostalih 25%.
 

U privitku se nalazi letak u kojem možete saznati sve bitno o načinu dodjele sredstava i obnove oštećenih zgrada, a svi do sada objavljeni dokumenti vezano uz obnovu zgrada mogu se pogledati na priloženom linku.



Prilog: Letak
24/07/2014 - 11:43
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.