Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Održana "Večer s digitalnim nomadima WiFiTribe
 
U srijedu 14. rujna 2016. godine od 19 do 22 sata u prostorijama COIN-a uspješno je održano druženje na kojem su Zadrani imali prilike upoznati sa digitalnim nomadima okupljenim pod nazivom WiFiTribe, koji su u rujnu za svoju destinaciju izabrali Zadar, odnosno COIN coworking kao mjesto poslovanja.

Na druženju s digitalnim nomadima posjetiteljima je predstavljen koncept coworkinga, colivinga i cotravellinga,odnosno zajedničkograda, putovanja i života.Tijekom predstavljanja razvila se konstruktivna interakcija među prisutnim posjetiteljima i digitalnim nomadima, koja se nastavila i nakon službenog dijela večeri.

Članovi WiFitribe-a dolaze iz cijelog svijeta - SAD-a, Čilea, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Kolumbije, Njemačke, Brazila i Rusije. Bave se različitim profesijama poput tehnološkog inženjerstva, marketinga, grafičkog dizajna i dizajna odjeće, društvenim poduzetništvom, izradom web stranica i drugim.Zajednica je to koju je u ožujku ove godine pokrenula Amerikanka Brittnee Bond zajedno s dvoje prijatelja, Diegom i Juliom.

Ovakav način rada popularan je i učestao u Americi, a postaje sve primamljiviji i zaposlenima diljem svijeta. WiFi Tribe već je posjetio nekoliko zemalja, a netom prije Hrvatske mjesec dana proveli su u Italiji.
Upravo je coworking prostor COIN-a bio ključan čimbenik pri odabiru Zadra kao njihove slijedeće destinacije, budući da im je u njemu osigurana mogućnost neometanog rada i povezivanja sa lokalnom poslovnom zajednicom.

Zadovoljstvo nam je što smo ih mogli ugostiti u našim prostorijama te na taj način zainteresiranim Zadranima predstaviti njihov način rada. Kao daljnje aktivnosti tijekom mjeseca rujna dogovorene su radionice koje će članovi WiFiTribe-a održati za korisnike COIN-a s temom digitalnog marketinga i društvenog poduzetništva.


16/09/2016 - 08:16
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.