Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Održana redovna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zadar
 
Godišnja Skupština Udruženja obrtnika Zadar održana je 16. studenog 2016. godine u prostorijama Udruženja, ove godine u nešto ranijem terminu zbog zadanih rokova od strane Hrvatske obrtničke komore za usklađivanje Statuta.

 

Sjednica Skupštine započela je u svečanom tonu, budući je Adi Duki, dugogodišnjoj aktivnoj obrtnici i članici komorskog sustava, a sada umirovljenoj obrtnici, uručena Povelja Hrvatske obrtničke komore za doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija. Ada Duka je kroz svoj dugogodišnji obrtnički staž, uz uspješno vođenje obrta, zastupala interese trgovačke struke i sudjelovala u brojnim aktivnostima Udruženja, ali i Obrtničke komore Zadarske županije, te Hrvatske obrtničke komore. U prilog tome, ističemo kako je upravo Ada Duka inicijator organizacije Festivala vjenčanja pri Udruženju obrtnika Zadar, koji se ove godine održava po 10. jubilarni put i izbrendirao se kao manifestacija koja zajednički promovira i doprinosi razvoju svih djelatnosti vezanih uz organizaciju vjenčanja.

Nakon svečanog uvoda, uslijedila je rasprava i usvajanje financijskih i programskih akata, pa je tako na ovoj Skupštini usvojen rebalans Financijskog proračuna za 2016. godinu koji je veći za 7,87 % od planiranog proračuna.

Nadalje, Skupština Udruženja na ovoj sjednici usvojila  je i Program rada za 2017. godinu, kao i Financijski proračun za 2017. godinu koji je planiran u većem postotku za 14,30% u odnosu na ovogodišnji proračun. Osim planiranih strukovnih aktivnosti tijela Udruženja od ukupno osam glavnih strukovnih cehova i odbora, Program rada sadrži i brojne druge aktivnosti vezane za suradnju Udruženja s drugim institucijama i jedinicama lokalne samouprave, upravljanje COIN coworking centrom, organizacijom seminara i edukacija za obrtnike, uslugama  stručne službe i dr.

Na ovoj sjednici Skupštine donijeta je i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Udruženja, zbog usklađivanja sa izvršenim izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske obrtničke komore i osiguravanja jedinstvenosti funkcioniranja komorskog sustava.

 

 

17/11/2016 - 13:20
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.