Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Dođite na 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Splitu!
 
Pozivamo vas na 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 27. do 29. studenoga u Splitu, u hotelu Le Meridien Lav.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.

U svjetlu predložene porezne reforme koja je trenutačno u saborskoj proceduri, nastojati će se kroz panel raspravu s nadležnim institucijama predstaviti traženja ugostitelja te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumente od predlagatelja za uvođenjem ovakve porezne reforme.

Pripremljena je i panel diskusija s ugostiteljima iz zemalja EU i regije, kako bi iz prve ruke doznali na koji način ugostitelji rade i u kakvom poslovnom okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.

S iznimnim zadovoljstvom ove godine se najavljuje i gostovanje Emanuela Scarella, Michelinovog kuhara.

Namjera je osuvremeniti Kongres i na atraktivan način pružiti članovima nove aktualne teme, nove trendove, promovirati struku i njezin dignitet, kroz tematske radionice i panele, potaknuti i educirati ugostitelje kroz prezentacije i degustacije, predstaviti nove proizvode i sl. 

Program

Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja. 

Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 28. studenoga.

Izdvojeno iz programa – panel diskusije 28. studenoga, ponedjeljak

Iz programa ističemo panel diskusije, 28. studenoga u prijepodnevnom dijelu, s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i institucija o najvažnijim temama s kojima se ugostitelji susreću u svakodnevnom poslovanju, a to su :

Panel I : Ugostiteljstvo danas u Hrvatskoj i perspektive u sektoru 

  • Financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, Porezna reforma
  • Uporaba duhanskih proizvoda u ugostiteljstvu
  • Suradnja s inspekcijskim službama, siva ekonomija
  • Obrazovanje i stanje na tržištu rada

Panel II : Ugostiteljstvo van granica RH - iskustva ugostitelja iz regije / pregled financijskih  aspekata poslovanja, pozitivne zakonske prakse, problemi u struci /

Panel III:  Promocija hrvatske gastronomije i stvaranje gastronomske prepoznatljivosti .

Više o gostima i panelistima možete pronaći u programu.

Poziv na predavanje Michelinovog kuhara,  Emanuela Scarella

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, HOK će ugostiti eminentnog Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella, koji će predstaviti nove trendove u gastronomiji, podijeliti sa Vama svoja znanja i vještine. Posebno za istaknuti je da su na ovo predavanje pozvane sve ugostiteljske škole iz RH s ciljem da dovedu učenike.

Zajednička večera 27. studenoga, nedjelja

Pozivamo sve zainteresirane da se opuste uz prigodan program te iznenađenja. Navečer  u Hotelu „Le Meridien Lav“ s početkom u 20:00 sati za sve sudionike pripremljena je zajednička večera uz klasično poslužen menu. Cijena večere iznosi 300 kn koju je kako je navedeno potrebno „naručiti“ preko registracije na webu, link: http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA


Ostale informacije o Kongresu i načinu prijave na http://web.penta-pco.com/GIG29 i www.hok.hr

Kontakt u HOK-u: Krešimir Tomić 

Telefon : 01/ 4806 631; 4806 666 - centrala

e-mail: cehovi@hok.hr;  kresimir.tomic@hok.hr

Radnu verziju programa pronaći ćete na stranicama Hrvatske obrtničke komore: http://www.hok.hr/press/novosti/dodite_na_29_kongres_ugostitelja_i_turistickih_djelatnika_u_splitu

18/11/2016 - 09:07
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.