Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Tradicionalno druženje umirovljenih obrtnika u Udruženju obrtnika Zadar
 
Udruženje obrtnika Zadar je u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine, povodom proslave Božića i nadolazećih blagdana, organiziralo tradicionalno druženje i ručak za umirovljene obrtnike osnivače pravnog prednika Udruženja obrtnika Zadar, kao i nekadašnje aktivne članove tijela Udruženja.

 

 

Predsjednik Udruženja Mladen Malta je na početku druženja poželio dobrodošlicu, a ujedno zahvalio na njihovom nekadašnjem doprinosu razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.  Napomenuo je kako ovdje prisutni nekadašnji obrtnici uvijek ističu kako je u samim počecima obrtništva bilo izuzetno teško biti obrtnik jer isti u društvu nisu uživali potporu, no isto tako nije ni danas obrtnicima lako uslijed prevelike regulacije poslovanja, poreznog preopterećenja i velikog broja konkurenata na otvorenom tržištu.

 

Među prisutnima su bili nekadašnji osnivači Udruženja, aktivni članovi tijela kao i određeni broj nedavno umirovljenih obrtnika, koje su također pozdravili i čestitali im nadolazeće blagdane Vinko Pavlović, podpredsjednik Udruženja, te Davor Hofman, najstariji član Upravnog odbora.

 

Stjepan Knežević, Podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, i Predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, istaknuo je kao bitno jedinstvo cjelokupnog komorskog sustava protiv svih administrativnih barijera koje ograničavaju razvoj obrtništva.

 

Na ovom sada već tradicionalnom druženju prisutni su razmijenili iskustva i uspomene iz razdoblja njihovog obrtničkog rada. Obzirom na odaziv i zadovoljstvo druženja, potvrđena je potreba za nastavkom organiziranja ovakvih susreta. Druženje je ujedno bilo prilika da se nekadašnji članovi informiraju o trenutnom stanju u obrtništvu i drugim aktualnostima u Udruženju obrtnika Zadar.

 

 

12/12/2016 - 14:57
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.