Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Završen 3. susret graditelja HOK-a
 
Treći susret graditelja Hrvatske obrtničke komore održan je prošlog petka, u okviru Godišnje konferencije Europske udruge graditelja. Organizator događanja je Hrvatska obrtnička komora i Europska udruga graditelja.

 

U petak 29. rujna, u okviru Godišnje konferencije Europske udruge graditelja, održan je i 3. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore, na temu zaštite i sigurnosti na radu. Skup je otvoren pozdravnim govorima predsjednika Europske udruge graditelja, Patricka Liebusa te govorom domaćina, predsjednika Hrvatske obrtničke komore, Dragutina Ranogajca.

"Cilj ovog događanja je bio da zajednički, kroz dijalog struke, državnih tijela i europskih iskustava progovorimo o trenutačnom stanju i perspektivama u sektoru graditeljstva. Obrti, mala i mikro poduzeća su ključni pokretači ekonomskog rasta, inovacija, zapošljavanja i socijalne integracije te čine okosnicu ekonomije Europske unije. Kontinuirano smanjenje ekonomske moći velikog broja građana, dovelo je do naglog smanjenja potražnje za uslugama u graditeljstvu, niz je razloga zbog kojih je graditeljstvo u obrtu te malim i srednjih poduzećima u nepovoljnoj situaciji, a razvidno je da su obrti, mala i srednja poduzeća pod većim pritiskom od velikih građevinskih tvrtki jer imaju veće probleme u kontroliranju rizika. Pozitivni propisi su ti koji ovdje moraju stupiti na snagu kako bi se omogućilo premošćivanje prepreka.", rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

U privitku su dostupni zaključci 3. susreta graditelja.

Više informacija na:  https://www.hok.hr/press/novosti/zavrsen_3_susret_graditelja_hok_a

 

Prilog: Zaključci
06/10/2017 - 12:17
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.