Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Tradicionalno druženje umirovljenih obrtnika u Udruženju obrtnika Zadar
 
Udruženje obrtnika Zadar je u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine, povodom proslave Božića i nadolazećih blagdana, organiziralo tradicionalno druženje i ručak za umirovljene obrtnike, osnivače Udruženja obrtnika Zadar, kao i nekadašnje aktivne članove tijela Udruženja.

 
Predsjednik Udruženja Mladen Malta je na početku druženja poželio dobrodošlicu, te pozvao prisutne da minutom šutnje odaju  počast svim preminulim obrtnicima, a posebno nedavno preminulom Željku Lordaniću, nekadašnjem Predsjedniku Udruženja obrtnika Zadar u mandatima 1977-1979 i 1984-1986. Svima zajedno im je upućena zahvala na njihovom nekadašnjem doprinosu razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.   
 
Ovom prigodom je Stjepan Knežević, Podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i Predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, u ime Hrvatske obrtničke komore uručio  Povelje HOK-e umirovljenim članovima Udruženja obrtnika Zadar Danijelu Telesmaniću i Mati Petriću, za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva i aktivnosti u zastupanju interesa obrtnika.  
 
Među prisutnima obrtnicima su bili nekadašnji osnivači Udruženja, aktivni članovi tijela kao i određeni broj nedavno umirovljenih obrtnika. Nekadašnji obrtnici su istakli kako je u samim počecima obrtništva bilo izuzetno teško biti obrtnik jer isti u društvu nisu uživali potporu, no isto tako nije ni danas obrtnicima lako uslijed prevelike regulacije poslovanja, poreznog preopterećenja i velikog broja konkurenata na otvorenom tržištu.  
 
Na ovom sada već tradicionalnom druženju prisutni su razmijenili iskustva i uspomene iz razdoblja njihovog obrtničkog rada. Obzirom na odaziv i zadovoljstvo druženja, potvrđena je potreba za nastavkom organiziranja ovakvih susreta. Druženje je ujedno bilo prilika da se nekadašnji članovi informiraju o trenutnom stanju u obrtništvu i drugim aktualnostima u Udruženju obrtnika Zadar. 
15/12/2017 - 08:14
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.