Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Edukacija Vodiča interpretatora baštine organizacije Interpret Europe

Warning: getimagesize(./images/vijesti/1648128393.) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/uozhr/public_html/opsirnije_ed.php on line 188
U partnertskom odnosu i suradnji Turističke zajednice grad Nina i Udruženja obrtnika Zadar održati će se edukacija za Vodiče interpretatore baštine, licencirana od strane europske udruge za interpretaciju baštine Interpret Europe.



Europsko udruženje za interpretaciju baštine Interpret Europe diljem Europe održava treninge za vodiče interpretatore i sve one koji imaju priliku osobno predstavljati baštinu posjetiteljima, a imaju iskustva u vođenju posjetitelja. Ovaj 40-satni tečaj za vodiče interpretatore je nezaobilazna postaja na putu prema nadogradnji vještina predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja.

Kako bi lokalnim vodičima omogućili nadogradnju vlastitih vještina Turistička zajednica grada Nina je svojim suradnicima i Udruženje obrtnika Zadar svojim članovima omogučilo  pohađanje tečaja koji će većim dijelom biti financirano od strane suorganizatora. Nastavno na veliki odaziv sudionika pokrenuta je edukacija predviđena za maksimalno 16 osoba.

Polaznici će tijekom intenzivnog interaktivnog drugačijeg pristupa (od onog uobičajenog na koji su navikli na svim dosadašnjim edukacijama) izbrusiti svoje vještine vođenja, uključiti srce i emocije i pokušati uključiti posjetitelje koji će posjetom destinaciji doživjeti posebno iskustvo, koje će ih dovesti do stvaranja doživljaja i zapamtit će destinaciju kao drugačiju. Interpretativno vođenje je ono koje uključuje posjetitelja preko raznih tehnika, alata i načina prezentacije i interpretacije fenomena, atrakcije i lokaliteta koji će zasigurno svim posjetiteljima ostati u lijepom sjećanju.

Trening će voditi licencirana trenerica za vodiče interpretatore baštine Interpret Europe Ivana Zrilić. Održavanje edukacije provodit će se u razdoblju od 24. do 26. ožujka (četvrtak, petak, subota), te 7. i 8. travnja (četvrtak i petak) 2022. godine, od 9 do 18: 00 sati, u Domu kulture, na adresi Trg hrvatskih branitelja 1, u Ninu.

Cilj navedene edukacije je unapređenje postojećih vještina turističkih vodiča i drugih turističkih djelatnika, koji će rezultirati kvalitetnim interpretatorima baštine s područja Zadarske županije.

Anatole France rekao je: ''Ne trudi se zadovoljiti svoju taštinu prenoseći mnoštvo stvari. Probudi znatiželju u ljudima. Dovoljno je otvoriti umove; nemoj ih preopteretiti. Smjesti u njih tek iskru. Ako tamo ima imalo dobre zapaljive tvari, ona će se rasplamsati.''

 

 

24/03/2022 - 14:26
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.