Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
POTICAJI ZA PODUZETNIKE
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
 
Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2016. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta
vrijedi do : 31.10.2016
projekt objavljen: 19.08.2016
prošao rok za prijavu
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europski unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2016. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta. Samo Ministarstvo je i davatelj potpore, a rok za podnošenje zahtjeva i popratne dokumentacije je 31. listopada 2016. godine.


Potencijalni korisnici su pravne i fizičke osobe - obrtnici sa sjedištem na otocima koji svoju djelatnost obavljaju na otocima. Uz navedeno, radnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otocima i raditi kod istog poslodavca najmanje dvanaest mjeseci bez prekida. Udio vlasništva države, jedinice regionalne i lokalne samouprave u strukturi vlasništva korisnika potpora ne smije biti veći od 50% te otočni poslodavac ne smije biti financijska institucija (banka, osiguravajuće društvo, štedno-kreditna zadruga i sl.).

Korisnici potpora na slabije razvijenim otocima (prve skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 100% jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje Korisnik potpora, bez doprinosa na plaću. Korisnici potpora na razvijenijim otocima (druge skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 50% jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje Korisnik potpora, bez doprinosa na plaću.

Otočni poslodavci mogu ostvariti najveći iznos potpore do 200.000 EUR-a (bruto iznos), tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine, uključujući sve državne potpore i državne potpore male vrijednosti.

Svu potrebnu dokumentaciju za prijavu pronaći ćete na sljedećem linku: https://razvoj.gov.hr/regionalni-razvoj/otoci-i-priobalje/poticanje-otocnog-gospodarstva/javni-poziv-za-dodjelu-drzavnih-potpora-male-vrijednosti-u-2016-godini-otocnim-poslodavcima-za-ocuvanje-radnih-mjesta/3392
 

 
 
Povratak na listu poticaja Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Povratak na listu davatelja poticaja
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.