Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
POTICAJI ZA PODUZETNIKE
Ministarstvo branitelja
 
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja
vrijedi do : 16.09.2008
projekt objavljen: 18.08.2008
prošao rok za prijavu

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo dana 18. kolovoza Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja  u cilju otvaranja radnih mjesta za osobe iz ciljane skupine Programa kroz davanje  novčane potpore u svrhu samozapošljavanja.
Za potporu se mogu kandidirati osobe iz ciljane skupine koje su bile nezaposlene najmanje 30 dana u trenutku podnošenja zahtjeva ili prije početka uplaćivanja doprinosa za mirovinsko osiguranje ukoliko je isto započelo nakon 18. rujna 2007 g. ( za poljoprivredna gospodarstva) odnosno najmanje 30 dana prije registracije djelatnosti( za sve druge oblike), a djelatnost je registrirana nakon 18. rujna 2007 g. te koje nisu koristile potporu za samozapošljavanje MOBMS-a ili ranije Ministarstva hrvatskih branitelja iz domovinskog rata.
Novčana potpora iznosi 30.000,00 kuna, a isplaćuje se dvokratno: 15.000,00 kuna po odobravanju zahtjeva, a 15.000,00 kuna po dostavi prvog izvješća s računom ili kupoprodajnim ugovorom za strojeve, opremu ili drugo, sukladno poslovnom planu temeljem kojeg je potpora odobrena. Osobe koje navedeno izvješće ne dostave u roku od 90 dana od isplate poticaja ili sredstva utroše nenamjenski dužne su ih vratiti Ministarstvu na način reguliran Ugovorom.
U državnom proračunu za 2008. g. planirana su sredstva za odobravanje 300 zahtjeva zaprimljenih po javnom pozivu.

Javni poziv ostaje otvoren do 16.rujna 2008. godine, a svi zahtjevi biti će riješeni najkasnije do kraja 2008. godine.
Za sve detaljnije informacije obratite na adresu MOBMS-a http://www.mobms.hr/, te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima.

Popratni dokumenti:
Javni poziv Zahtjev
 
 
Povratak na listu poticaja Ministarstvo branitelja
Povratak na listu davatelja poticaja
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.