Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Coworking
 
Udruženje obrtnika Zadar korisnik je Programa cjeloživotnog obrazovanja potprograma Leonardo da Vinci te kao partner u projektu sudjeluje u provedbi projekta pod nazivom „Coworking“.
 
Lifelong Learning ProgrammePotprogram Leonardo da Vinci sastavni je dio Programa cjeloživotnog obrazovanja (Lifelong Learning Programme) koji u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a koja je Udruženju obrtnika Zadar odobrila financiranje provedbe projekta „Coworking“. U ovom projektu partnerstva Udruženje obrtnika Zadar sudjeluje kao jedan od ukupno 12 partnera iz 9 različitih europskih zemalja (Grčka, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Poljska, Bugarska, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo). Projekt je započeo u siječnju 2012. godine, a ima za cilj promovirati novi koncept poduzetništva i samozapošljavanja.
 
Coworking je oblik poduzetništva koji podrazumijeva obavljanje samostalne djelatnosti različitih pojedinaca u zajedničkom radnom prostoru. Za razliku od uobičajenog uredskog okruženja, osobe koje sudjeluju u ovom obliku poduzetništva su samostalne i neovisne. Zbog nižih troškova vezanih za korištenje prostora i opreme, ovaj oblik poduzetništva olakšava pokretanje vlastitog posla ili omogućuje unapređenje postojećeg poslovanja.
 
Pojedinci koji obavljaju veliki broj intelektualnih usluga kroz obrt ili samostalnu djelatnost i nisu vezane za određeni prostor kroz ovaj koncept mogu dodatno razviti svoje kreativne ideje, kontakte, projekte i drugo. Potvrda ovoga su primjeri postojećih Coworking projekata u Europi, a dio njih je predviđeno posjetiti za vrijeme trajanja projekta kroz predviđene mobilnosti sudionika u projektu koji završava u lipnju 2013. godine. Mobilnost predstavlja putovanje u inozemstvo koje se provodi u okviru zemalja članova projekta.
 
Više o projektu i aktivnostima unutar projekta možete naći na:
http://coworkingllp.wix.com/coworking
http://www.facebook.com/pages/COWorking-Progetto-Europeo/336555276368218
 

LeonardoOsim ovog projekta, unutar Programa cjeloživotnog obrazovanja, potprograma Leonardo da Vinci, Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje projekta Udruženja obrtnika Zadar pod nazivom Croatian VETPRO in catering.

Ovaj projekt namijenjen je prije svega poduzetnicima koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva (restorani i mali hoteli), njihovim zaposlenicima ili članovima njihovih obitelji koji su uključeni u obavljanje djelatnosti. Projektom je planirano stručno usavršavanje u trajanju od dva tjedna tijekom 2013. godine za po tri sudionika u svakoj od zemalja: Italiji u travnju, Francuskoj u svibnju i Ujedinjenom Kraljevstvu u lipnju. Svaki sudionik moći će sudjelovati samo u jednoj od navedenih zemalja.

Od sudionika se očekuje odgovarajuće znanje engleskog jezika na kojem će se održavati nastava i stručno usavršavanje u svim zemljama, a tečaj engleskog jezika predviđen je u prvom tjednu boravka. Drugi tjedan boravka uključuje edukacijski program vezano za nove trendove u gastronomiji (etno kuhinje), obilazak restorana, malih hotela te uspostavu suradnje i razmjenu iskustava s kolegama u inozemstvu. Poseban naglasak programa biti će na prijenosu iskustva u praktičnom dijelu osposobljavanja za ugostiteljska zanimanja (program naukovanja). Troškovi putovanja, smještaja i programa financiraju se najvećim dijelom iz projekta, a sami sudionici sudjeluju u dijelu troškova prijevoza.

Detaljnije na:
http://www.uoz.hr/opsirnije.php?id=598

 
 
Vijesti vezane uz projekt   Arhiva vijesti
Projekt besplatne izrade web stranica za obrtnike članove Udruženja obrtnika Zadar
Predavanje - Uvod u eko-društveno poduzetništvo
Održana "Večer s digitalnim nomadima WiFiTribe
Održano predavanje "ŠTO JE TO STURT-UP I MOGU LI GA JA POKRENUTI?"
Poziv na događanje "Što je to Sturt-up i mogu li ga ja pokrenuti?"
Croatian VETPRO in catering-završetak
Coworking dan u Zadru
Studijski posjet Vilnius
Coworking-studijski posjet u Budimpeštu
Nastavak aktivnosti unutar projekta Coworking
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.