Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Unapređenje i razvoj poduzetništva na području Obrovca
 
Udruženje obrtnika Zadar, kao nositelj projekta, i Obrtnička komora Zadarske županije, kao partner, 2005. godine započeli su provedbu projekta pod nazivom „Unapređenje i razvoj poduzetništva na području Obrovca“.
 
Projekt je odobren za sufinanciranje od strane Europske unije unutar programa CARDS 2002, a provodio se 18 mjeseci na području Grada Obrovca.
 
Cilj projekta bio je unaprijediti lokalno gospodarstvo kroz razvoj poduzetništva i to na način da se kroz aktivnosti u projektu:
- osigura stručna pomoć poduzetnicima,
- unaprijede postojeće te omogući stjecanje novih znanja i vještina,
- ojača suradnja između svih relevantnih dionika.
 
Projekt je bio namijenjen:
- postojećim poduzetnicima koji imaju poteškoća u redovitom poslovanju i razvoju,
- potencijalnim poduzetnicima koji su zainteresirani za pokretanje vlastitog posla (nezaposleni, žene, mladi i svi ostali zainteresirani),
- vlasnicima seoskih imanja i poljoprivrednicima - zainteresiranima za stvaranje kvalitetne turističke ponude, u smislu usluga smještaja i prehrane na svojim obiteljskim gospodarstvima i razvoja obiteljskog poduzetništva,
 
Kroz projekt je uspostavljen rad savjetodavnog ureda u Obrovcu gdje su svi zainteresirani u razdoblju od d 2005. do 2009. godine mogli dobiti informaciju i savjet o postojećoj ili potencijalnoj poduzetničkoj inicijativi.
 
Unutar projekta organizirani i edukativni seminari vezani za poduzetništvo i to prema sljedećim temama:

1. Osnove poduzetništva
2. Marketing – kako biti tržišno uspješan?
3. Priprema poslovnog plana i izvori financiranja
4. Financije – kako biti financijski uspješan?
5. Informatizacija poslovanja
6. Menadžment u malom poduzeću
7. Seoski turizam.
 
Na završnoj prezentaciji projekta koja je održana u Obrovcu u prosincu 2006. godine predstavljeni su rezultati projekta u ukupnoj vrijednosti od 79.841 EUR-a. Tijekom trajanja projekta u savjetodavnom uredu zaprimljen je i obrađen 131 upit, a na seminarima je sudjelovalo ukupno 79 sudionika. Organizirane su i dvije sajamske aktivnosti na kojima je izlagalo 39 sudionika. Unutar projekta je pokrenuta i web stranica Udruženja koja je imala za cilj osigurati podatke važne za poduzetnike i potencijalne poduzetnike, podatke za druge organizacije zainteresirane za razvoj poduzetništva na svom području te informirati o planiranim i ostvarenim aktivnostima što širi broj zainteresiranih.
 
I nakon provedbe projekta nastavile su se neke projektne aktivnosti, a svakako je nastavljena suradnja s dionicima lokalnog razvoja kroz razvoj novih projekata.
 
 
Vijesti vezane uz projekt   Arhiva vijesti
Nova adresa savjetodavnog ureda
Seminar - Informatizacija poslovanja
Seminar - Financiranje
Sajam "Kamen, voda, zemlja", 01.08.2006.
Sajam - Obrovac, 1.8.2006. godine
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.