Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
UPOZORENJE - ZAVARAVAJUĆE PONUDE ZA UPISE U POSLOVNE REGISTRE
 
Ovih dana obrtnici nam se javljaju s upitima vezanim za informacije o obvezi upisa u razne poslovne registre, e-registre i dr., obzirom da zaprimanju ponude za oglašavanje u raznim poslovnim registrima/imenicima/bazama i slično.

 

Radi se o već poznatoj praksi, o kojoj smo već prethodno upozoravali obrtnike. U posljednje vrijeme takve ponude pristižu ponajviše novim poslovnim subjektima na njihove adrese u kratkom roku nakon registracije, ali i dugogodišnjim obrtnicima. Upućeni dopisi su formulirani na zavaravajući način, tako da izgledaju kao da se radi o obveznom upisu u neki poslovni registar, uz napomenu da ako se uplata ne izvrši u kratkom ruku, naknada raste i do 3 puta (sa 400,00 kn na 1.200,00 kn)!!!

Ovdje upozoravamo sve poslovne subjekte kako upisi u  navedene registre NISU OBVEZNI i kako se radi o zavaravajućoj ponudi, te molimo članove da budu oprezni i da vrlo pažljivo prouče sadržaj ponuda za objavu njihovih podataka u različitim poslovnim adresarima/registrima, koje im stižu putem elektroničke pošte ili u poštanski sandučić. Molimo obratite pažnju da se ne radi o obvezi nego o ponudi koju možete prihvatiti ako vam objava vaših podataka u navedenom registru na Internetu odgovara.

 

Više o navedenoj temi možete pronaći na poveznicama u nastavku:

https://www.hok.hr/press/novosti/poslovni_adresari_upozorenje

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/tvrtkama-stigla-uplatnica-za-upis-u-eregistar-knjigovode-ne-nasjedajte-nije-obavezno/7840098/

http://www.uolabin.hr/novost.php?id=684 

https://lider.media/stavovi/pravda-za-sve/pravda-za-sve-uplatnice-poslovnog-pregleda-ne-obvezuju-iako-tako-izgledaju/

 

18/04/2019 - 09:25
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.