Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Nadopuna Potpora za očuvanje radnih mjesta COVID-19
 
Nakon donošenja prvog dijela mjera za pomoć gospodarstvu i uspostavljanja kriterija za korištenje tih mjera, Hrvatska obrtnička komora uputila je dodatne zahtjeve prema nadležnim institucijama, kako bi se osigurala dosljedna provedba mjera za sve obrtnike.

 

Hrvatska obrtnička komora svojim je nastojanjima ishodila da obrtnici koji su korisnici mjere samozapošljavanja HZZ-a, uz stavljanje te mjere u moratorij, mogu koristiti mjeru za očuvanje radnih mjesta za sebe osobno, kao i za svoje djelatnike.

Osim toga, prihvaćen je zahtjev Hrvatske obrtničke komore da se korištenje mjere za očuvanje radnih mjesta proširi i na novoosnovane obrte te prema tome, svi oni koji su obrt registrirali prije 29. veljače 2020. godine, također mogu predati zahtjev za ostvarenje te mjere.

Hrvatska obrtnička komora i dalje ustraje u svojim naporima u realizaciji što povoljnijih uvjeta poslovanja za obrtnike te s drugim nadležnim institucijama radi na iznalaženju rješenja za sve aspekte obrtništva.  

Najnovije upute za korištenje mjera HZZ-a, koje je izradila Hrvatska obrtnička komora možete pronaći ovdje.

Izvor: www.hok.hr

 

Ujedno navodimo link na stranice HZZ-a na kojima ćete pronaći sve vezano uz navedenu mjeru, kao i naprijed navedene izmjene https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-ocuvanje-radnih-mjesta/, kao i kontakt telefon INFO CENTAR HZZ-a: 01/6444-000 (od 08.00 do 19.00 sati), za dodatna pojašnjenja.

 

 

26/03/2020 - 16:55
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.