Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Uključeni poslodavci sezonskog karaktera u potpore HZZ-a za očuvanje radnih mjesta
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je izmjenu u kojoj se navodi kako su u korisnike potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID - 19) po novome uključeni poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera.

 


Nastavno na višekratno argumentirano zahtijevanje Hrvatske obrtničke komore, na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-ocuvanje-radnih-mjesta/, objavljena je izmjena u kojoj se navodi kako su u korisnike  potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) po novome uključeni poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera.

Među Najčešćim pitanjima vezanim za potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19), naveden je odgovor na pitanje:

-          „Mogu li poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera koristiti potporu

Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera, bez obzira na oblik registracije poslovnog subjekta, mogu koristiti potporu za mjesec travanj i svibanj 2020.g., uz uvjet da su registrirali djelatnosti i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO- a do dana 29.02.2020., te da su u trenutku predaje zahtjeva u aktivnom statusu.

Potpora će se odobravati za travanj i svibanj za zahtjeve zaprimljene do 15. svibnja 2020. godine. Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera zahtjeve predaju isključivo elektroničkom poštom (e-mail) na e-mail pisarnice područnog ureda prema sjedištu poslodavca.“

 

Važno je ujedno za napomenuti informaciju koju smo dobili od HZZ, Područnog ureda Zadar, da svi sezonski obrti koji su prethodno predavali zahtjev za ovu potporu i dobili negativnu ocjenu zbog sezonskog poslovanja, moraju obavezno podnijeti novi zahtjev ili prigovor, koji se onda gleda prema sada postojećim uvjetima pod kojima mogu dobiti potporu za travanj i svibanj.

 

U nastavku Vam šaljemo kontakte Zadarske županije, putem kojih se mogu izvršiti eventualne promjene u Obrtnom registru, u ovim izvanrednim okolnostima:

Zadarska županija

Upravni odjel za povjerene poslove

Odsjek za gospodarstvo

https://www.zadarska-zupanija.hr/obrasci-povjereni-poslovi/odsjek-za-gospodarstvo-i-imovinsko-pravne-poslove/pododsjek-za-gospodarstvo

Telefoni:

023/350-102 (Jurica Vučetić)

023/350-178 (Elena Desnica)

E-mail:

jurica.vucetic@zadarska-zupanija.hr

elena.desnica@zadarska-zupanija.hr

maja.lerga@zadarska-zupanija.hr (pisarnica)

 

Radno vrijeme je od 7.30 do 15.30 s time da je pauza od 12.00 do 12.30.

 

07/05/2020 - 15:18
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.