Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene
 
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

 

U nastavku prenosimo obavijest objavljenu na službenoj stranici Vlade RH na sljedećoj poveznici https://www.koronavirus.hr/najnovije/ukinuta-odluka-o-obaveznoj-pauzi-u-radu-djelatnosti-trgovine/691:

 

„Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.

Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.“

 

Tekst Odluke dajemo u privitku, a Odluka je stupila na snagu danom donošenja, 7. lipnja 2020. godine.

 

Prilog: Odluka
08/06/2020 - 10:28
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.