Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Potpora za očuvanje radnih mjesta - srpanj-kolovoz 2020.
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je Potporu za očuvanje radnih mjesta - srpanj-kolovoz 2020.


Vijest o navedenoj Potpori objavljena je službenoj stranici HZZ-a na sljedećem linku https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-za-srpanj-kolovoz/, na kojem ćete na dnu stranice pronaći i Najčešća pitanja i odgovori za predaju zahtjeva srpanj-kolovoz.

Na istom linku pod izbornikom „Ciljane skupine poslodavaca“ pronaći ćete i detaljan popis djelatnosti po NKD-u koje mogu aplicirati za ovu potporu.


Ciljane skupine poslodavaca:

1. Poslodavci iz sektora:

Prijevoz i skladištenje – prvenstveno prijevoz putnika i to kopnom

• Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića

• Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti –putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima

• Umjetnost, zabava i rekreacija samo kreativne, umjetničke i zabavne djelatnosti, zabavne i rekreacijske djelatnosti i proizvodnja i prikazivanje filmova i video filmova, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa te distribucija istih

Organizatori kulturnih, poslovnih i sportskih događanja, organizatori sajmova i vjenčanja, te prateće djelatnosti poput tvrtki za najam opreme, audio i video snimanje, prodaju ulaznica, najam dvorana te ostale tvrtke koje većinu svojih prihoda ostvaruju od događanja i javnih okupljanja

 

Prihvatljivi poslodavci: trgovačka društva, obrti, OPG i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost i koji su osigurani po toj osnovi.

Razdoblje i trajanje - srpanj i kolovoz 2020.g.

Visina potpore - iznos od 4.000,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u punom radnom vremenu

Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 08. srpnja do 31. srpnja 2020. godine odobravat će se isplata troškova plaće za srpanj i kolovoz 2020. godine.

Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 01. kolovoza do 31. kolovoza 2020. godine odobravat će se isplata troškova plaće za kolovoz 2020. godine.

 

Sve detalje o potpori pronaći ćete na stranicama HZZ-a na sljedećem linku:

https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-za-srpanj-kolovoz

 

 

 


14/07/2020 - 09:16
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.