Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Državne nekretnine - oslobođenje od obveze plaćanja zakupa za prosinac
 
Državne nekretnine d.o.o. na službenoj stranici objavili su vijest koja se odnosi na oslobađanje od obveze plaćanja zakupa poslovnih prostora za mjesec prosinac 2020. godine uz ispunjavanje određenih uvjeta.

U nastavku prenosimo cijelu obavijest:

"Molimo korisnike i zakupnike poslovnih prostora kojima upravlja društvo Državne nekretnine d.o.o. da nam dostave ispunjen zahtjev za oslobađanje od obveze plaćanja računa za mjesec prosinac 2020. ako su im obustavljeni rad i obavljanje djelatnosti Odlukom stožera civilne zaštite (Narodne novine 128/2020 i 131/2020).

Molimo da navedeni zahtjev ispune i dostave i oni korisnici i zakupnici poslovnih prostora koji imaju 60% i veći pad prihoda u mjesecu prosincu 2020. u odnosu na mjesec prosinac 2019., a zadržali su sve radnike koji su kod poslodavca bili u radnom odnosu posljednjeg dana mjeseca koji prethodi mjesecu za koji se traži oslobođenje.

Ispunjen zahtjev mogu dostaviti i oni subjekti koji su osnovani do 30. rujna u 2020., a imali su 60% i veći pad prihoda u prosincu 2020. u odnosu na studeni 2020. godine te su zadržali sve radnike koji su kod poslodavca bili u radnom odnosu posljednjeg dana mjeseca koji prethodi mjesecu za koji se traži oslobođenje od plaćanja zakupnine.

Uvažit će se zahtjevi korisnika koji nemaju dospjelih dugovanja prema Društvu.

Ispunjen Zahtjev u excel formatu s pripadajućim privitcima potrebno je dostaviti najkasnije do 15. siječnja 2021. na e-mail adresu: mjerepomoci@hr-nekretnine.hr

Podsjećamo da je Zahtjevu potrebno priložiti (za mjesec prosinac i za razdoblje s kojim se uspoređuje):

  • strana A JOPPD obrasca (s e-potvrdom porezne uprave da je obrađen),
  • PDV obrazac (s e-potvrdom porezne uprave da je obrađen) ili za subjekte izvan sustava PDV-a izvod prometa po žiroračunu,
  • ovjerenu izjavu subjekta kojom jamči za točnost podataka dostavljenih u excel obrascu ukoliko ga dostavlja u excel tablici u elektronskom obliku ili ispisani ovjereni obrazac (potpisan i pečatiran).

Ako nam navedeni zahtjev ne dostavite, nažalost nećemo biti u mogućnosti postupiti po odlukama nadležnih tijela o oslobađanju obveze plaćanja računa za mjesec prosinac 2020. godine.

Na poveznici ispod nalazi se obrazac Zahtjeva.

Obrazac zahtjeva za oslobađanje od obveze plaćanja računa za mjesec prosinac 2020.

Vijest je preuzeta sa sljedeće poveznice https://www.hr-nekretnine.hr/vazno-obavijest-korisnicima-i-zakupnicima-prostora-oslobodenje-od-obveze-placanja-racuna-za-prosinac/

 


21/12/2020 - 12:41
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.