Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Nove odluke Stžera CZ RH
 
Stožer civilne zaštite donio je pet novih odluka koje se primjenjuju na području cijele Republike Hrvatske.

Poveznice na odluke dostavljamo u nastavku:


1. Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Ova Odluka stupa na snagu 1. ožujka 2021. i primjenjuje se do 15. ožujka 2021. godine,

Ovom Odlukom ublažavaju se neke protuepidemijske mjere:
- omogućava se svim ugostiteljima da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenim terasama odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a radno vrijeme može se odrediti u trajanju od 6,00 do 22,00 sata.

Obzirom da nove preporuke HZJZ-a još nisu objavljene pozivamo vas da pratite službenu stranicu HZJZ-a https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/#gospodarstvo.

2. Odluku o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 – produljenje primjene do 15. ožujka 2021.

3. Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske – produljenje primjene do 15. ožujka 2021.

4. Odluku o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima – produljenje primjene do 15. ožujka 2021.

5. Odluku o prestanku važenja Odluke o nužnoj mjeri zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u morske luke i luke unutarnje plovidbe za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 – stupa na snagu 1. ožujka 2021.

 

 


26/02/2021 - 20:17
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.