Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Javni poziv prijevoznicima
 
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je Javni poziv prijevoznicima za provedbu pomoći pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19.

 

Temeljem ovog Programa dodjeljivat će se potpore poduzetnicima iz prometnog sektora, a koje su povezane s djelatnostima sljedećih NKD oznaka: Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n. (NKD 49.39).

Podnositelji zahtjeva potporu će moći ostvariti ako su ispunjeni sljedeći kriteriji:

- podnositelju je izravno ili neizravno odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske ograničeno poslovanje,

- podnositelj ne koristi niti jednu drugu potporu ili mjeru nadoknade opravdanih troškova poslovanja,

- podnositelj je poslovao najkasnije od 1. siječnja 2019. godine,

- podnositelj dokazuje pad prihoda poslovanja u 2020. godini i to prihoda od prodaje usluga povremenog prijevoza od najmanje 75% u odnosu na 2019. godinu.

Javni poziv kao i rezultati istoga bit će objavljeni na službenim mrežnim stranicama. Potpore iz Programa dodjeljivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Na linku u nastavku: https://mmpi.gov.hr/promet-11623/javni-poziv-prijevoznici-za-provedbu-mjere-pomoci-pogodjenim-djelatnostima-iz-prometnog-sektora-za-pokretanje-i-normalizaciju-tekuceg-poslovanja-uslijed-aktualne-pandemije-covid-19/22795 se nalaze detalji Programa, Javni poziv te obrazac zahtjeva za dodjelu potpora koji se šalje Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture: povremeniprijevoz.covid@mmpi.hr

Za sve informacije o detaljima dodjele potpora kontaktirajte Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na gore navedeni mail. 

15/07/2021 - 09:52
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.