Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Javni poziv brodarima
 
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je Javni poziv brodarima za provedbu pomoći pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19.

 

Temeljem ovog Programa dodjeljivat će se potpore poduzetnicima iz prometnog sektora, a koje su povezane s djelatnostima sljedećih NKD oznaka: Pomorski i obalni prijevoz putnika (NKD 50.10), Djelatnost putničkih agencija (NKD 79.11), ako su povezane s nautičkim prometom u smislu jednodnevnih i višednevnih kružnih putovanja te Djelatnost organizatora putovanja (turoperatori) (NKD 79.12), ako su povezani s nautičkim prometom u smislu jednodnevnih i višednevnih kružnih putovanja.

 

Podnositelji zahtjeva potporu će moći ostvariti ako su ispunjeni sljedeći kriteriji:

 

- podnositelju je izravno ili neizravno odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske ograničeno poslovanje,

- podnositelj ne koristi niti jednu drugu potporu ili mjeru nadoknade opravdanih troškova poslovanja,

- podnositelj je poslovao najkasnije od 1. siječnja 2019. godine,

- podnositelj dokazuje pad prihoda poslovanja u 2020. godini i to prihoda od prodaje usluga povremenog prijevoza od najmanje 75% u odnosu na 2019. godinu.

 

Javni poziv kao i rezultati istoga bit će objavljeni na službenim mrežnim stranicama. Potpore iz Programa dodjeljivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

 

Na linku u nastavku https://mmpi.gov.hr/more-11622/javni-poziv-brodari-za-provedbu-mjere-pomoci-pogodjenim-djelatnostima-iz-prometnog-sektora-za-pokretanje-i-normalizaciju-tekuceg-poslovanja-uslijed-aktualne-pandemije-covid-19/22794

dostavljamo vam detalje Programa, Javni poziv te obrazac zahtjeva za dodjelu potpora koji se šalje Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture: brodari.covid@mmpi.hr

 

Za sve informacije o detaljima dodjele potpora kontaktirajte Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na gore navedeni mail. 
15/07/2021 - 12:07
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.