Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Nužne epidemiološke mjere za regiju Jadran
 
Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije te za područje Grada Novalje, Grada Senja i Općine Karlobag.

 

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke stupaju na snagu 26. srpnja 2021. godine, a određuju se u trajanju do 15. kolovoza 2021. godine.

 

Na sljedećoj poveznici pronaći ćete detalje vazne za Odluku https://www.koronavirus.hr/nuzne-epidemioloske-mjere-za-regiju-jadran/967, a u nastavku navodimo glavne epidemiološke mjere iz Odluke: 

  • zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom i neće sudjelovati više od 1.000 osoba, a za isto su i nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave i nadležni županijski stožer dali suglasnost*;
  • javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mog trajati najdulje do 24:00 sata;
  • održavanje privatnih svečanosti i okupljanja svih vrsta (uključujući i svadbene svečanosti) u ugostiteljskim i drugim objektima dopušteno je uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ako na svečanosti nije prisutno više od 15 osoba;
  • ograničavanje broja gostiju koji mogu istovremeno biti u ugostiteljskim objektima iz kategorije „Barovi“, kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se uvode nužne epidemiološke mjere kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja dopušten rad, na najviše 1.000 gostiju;
  • sajmovi i drugi oblici gospodarskih priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi, koji se održavaju na otvorenom prostoru, mogu se održavati samo ako dobiju suglasnost lokalnog i županijskog stožera*;
  • sportska natjecanja uz prisustvo gledatelja mogu se organizirati samo ako svi gledatelji i tehničko i organizacijsko osoblje koje je prisutno na natjecanju posjeduju EU digitalne COVID potvrde. 

*Organizatori javnih događanja i okupljanja te organizatori održavanja sajmova i drugih gospodarskih priredbi obvezni su, najkasnije 7 dana prije održavanja, obavijestiti o namjeri organizacije takvog okupljanja ili održavanja sajma, odnosno drugog oblika gospodarske priredbe s naznakom mjesta i vremena održavanja te očekivanog broja prisutnih osoba, dostaviti stožeru jedinice lokalne samouprave na čijem području će se takvo javno događanje ili okupljanje, odnosno održavanje sajma ili drugog oblika gospodarske priredbe održati te zatražiti prethodnu suglasnost za održavanje. 

Iznimno od zabrana i ograničenja iz ove Odluke, mogu se dopustiti i javna događanja ili okupljanja s više od 1.000 osoba, ako za takvo javno događanje ili okupljanje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske da suglasnost.

Sve detalje iz Odluke pogledajte na sljedećoj poveznici https://www.koronavirus.hr/nuzne-epidemioloske-mjere-za-regiju-jadran/967.


Osim prednje navedene Odluke donesena je i Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

 

Prilog: Odluka
26/07/2021 - 12:03
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.