Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Nove mjere - javna okupljanja se ograničavaju
 
Stožer civilne zaštite RH donio je nove mjere kojima se ograničavaju okupljanja.

U nastavku navodimo nove mjere koje stupaju na snagu 11. siječnja 2022. godine, a obavijest u cijelosti možete pročitati na sljedećoj poveznici na Službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu:

 

„Od ovog tjedna nove mjere, javna okupljanja se ograničavaju

Zbog porasta broja zaraženih u utorak, 11. siječnja 2022. godine, stupaju na snagu nove mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„(Soj koronavirusa) Omikron se strahovito brzo širi i očekujemo da će uskoro postati dominantan (u cijeloj Hrvatskoj).“, naveo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak prilikom najave novih mjera 7. siječnja 2022. godine od strane Stožera.

Ø  Zabranjuju se javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba, dok je dosad ta brojka bila 100.

Ø  Okupljanja na kojima su propisane covid-potvrde i koja se održavaju uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se pak na 200 osoba.

Ø  U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba, dok je dosad bilo dozvoljeno 50.

Ø  Okupljanja na zatvorenom uz covid-potvrde ograničavaju se pak na 100 osoba.

Ø  Smanjen je i dozvoljen broj osoba na privatnim svečanostima. Umjesto dosadašnjih 30 sada je moguće okupljanje do 20 osoba. Na privatnim okupljanjima s obaveznim covid-potvrdama moguće je pak boraviti do 50 osoba.

Ø  Najavljene su i pojačane kontrole broja gostiju u ugostiteljskim objektima, održavanje fizičke distance od 1,5 metra te korištenje maski dok se ne sjedi za stolom.

Ø  Smanjuje se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima. U zatvorenim dvoranama moguće je popuniti najviše 20 posto tribine za gledatelje, dok na tribinama na otvorenom popunjenost može iznositi do 40 posto.

Ø  Do sada je upotreba maski bila samo preporuka dok je sada ona obavezna na vjerskim obredima, umjetničkim događanjima te sjednicama predstavničkih tijela.

Ø  Za poslodavce se uvodi obaveza organizacije rada od kuće gdje god je to moguće.“

U privitku dajemo novu Odluku Stožera sa obrazloženjem, a sve ostale odluke Stožera možete pronaći na sljedećoj poveznici SVE ODLUKE STOŽERA

 


Prilog: Odluka
11/01/2022 - 10:13
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.