Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Provedeni izbori u Udruženju obrtnika Zadar
 
Nastavno na prethodno provedene izbore za članove tijela Udruženja obrtnika Zadar, u četvrtak, 19. svibnja 2022. godine održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zadar.

Na ovoj sjednici konstituirana je Skupština Udruženja obrtnika Zadar za mandatno razdoblje 2022. – 2026. godine, koja broji ukupno 15 članova, od kojih Ceha ugostiteljstva i turizma te Ceh uslužnog obrta imaju po 3 predstavnika, Ceh intelektualnih usluga, Ceh graditeljstva i Ceh trgovine po 2 predstavnika, te  Ceh prijevoza osoba i stvari na kopnu i moru, Ceh proizvodnog obrta i Ceh ribarstva, marikulture i poljodjelstva po jednog predstavnika.

Nadalje, na navedenoj sjednici dosadašnji Predsjednik Udruženja Mladen Malta se zahvalio kolegama obrtnicima na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji te obavijestio članove kako je u roku za predaju kandidature za predsjednika Udruženja obrtnika Zadar zaprimljena jedna kandidatura, s propisanom dokumentacijom i odlukom ovlaštenog predlagača. Kandidat za Predsjednika Udruženja je  Emilijo Bajlo, vlasnika obrta „Emilijo Bajlo, obrt za prijevoz, pripremne radove na gradilištu i vuču vozila“. Emilijo Bajlo vlasnik je obrta od siječnja 2002. godine, od kada je ujedno aktivan i u komorskom sustavu, kao član Ceha prijevoza, Skupštine i Nadzornog odbora Udruženja. Od 2010. godine obnašao je dužnost predsjednika Ceha prijevoza i člana Upravnog odbora Udruženja. Osim na razini Udruženja, Emilijo Bajlo je bio aktivan i na županijskoj i nacionalnoj razini obrtničkog komorskog sustava. U razdoblju 2010. -2014. godine obnašao je funkciju Potpredsjednika Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, a od slijedećeg mandata 2014.-2018. godine, Emilijo Bajlo preuzeo je funkciju Predsjednika Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore, zastupajući pritom interese obrtnika prijevozničke struke na najvišim instancama, sudjelujući u pregovorima sa nadležnim Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, te u radnim skupinama u nadležnom ministarstvu koje izrađuju prijedloge relevantnih propisa koji reguliraju obavljanje prijevozničke struke.

Nastavno na predstavljanje kandidata i predstavljanje programa djelovanja predsjednika za tekuće mandatno razdoblje, članovi Skupštine su za predsjednika Udruženja obrtnika Zadar imenovali Emilija Bajla.

Po prijedlogu Predsjednika, u nastavku sjednice je za Potpredsjednika Udruženja u narednom mandatnom razdoblju imenovan Neven Vitlov, dugogodišnji aktivni obrtnik, vlasnik ribarskog obrta „Nekton“, koji je u proteklom radu kvalitetno obnašao više funkcija u obrtničkom komorskom sustavu, poput predsjednika Ceha ribarstva, marikulture i poljodjelstva, člana Upravnog odbora Udruženja, podpredsjednika Ceha ribara i člana Skupštine Obrtničke komore Zadarske županije, te člana Koordinacije plivaričara HOK-a. U svom dosadašnjem radu sudjelovao je u rješavanju niza problema ribara sa područja Zadarske županije, poput ribarske infrastrukture, odnosno ribarske luke, cijene vezova te je uspostavljena uspješna komunikacija sa Upravom za ribarstvo.

U nastavku je imenovan i Upravni odbor Udruženja, čiji članovi su ujedno i izabrani predsjednici naprijed navedenih cehova koji djeluju pri Udruženju, a jedan član je potpredsjednik Udruženja, te iste navodimo u nastavku:

Dinko Adžić  - predsjednik Ceha graditeljstva

Marin Deur   - predsjednik Ceha prijevoza osoba i stvari na kopnu i moru

Hrvoje Grandov – predsjednik Ceha intelektualnih usluga

Robert Kovačević – predsjednik Ceha ugostiteljstva i turizma

Marinko Mekelenić – predsjednik Ceha ribarstva, marikulture i poljodjelstva

Branimir Protić – predsjednik Ceha proizvodnog obrta

Alen Radeta - predsjednik Ceha trgovine

Đon Sereći – predsjednik Ceha uslužnog obrta

Neven Vitlov – potpredsjednik Udruženja.

Ujedno je na ovoj sjednici imenovan i Nadzorni odbor Udruženja obrtnika Zadar koji broji tri člana.

Na ovoj sjednici Skupštine, vodeći računa o kriterijima strukovne i teritorijalne zastupljenosti izabrano je i 9 predstavnika Udruženja obrtnika Zadar u Skupštinu Obrtničke komore Zadarske županije.

 

 

23/05/2022 - 15:12
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.