Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Etički kodeks za transparentno uvođenje eura
 
Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno i potpuno besplatno. Namijenjen je svim poslovnim subjektima u nefinancijskom i financijskom sektoru koji posluju u izravnom odnosu s potrošačima.



Cilj Etičkog kodeksa je omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom.

Poslovni subjekt pristupanjem stječe pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake Etičkog kodeksa na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga. To uključuje i postavljanje oznake pri provođenju promotivnih i marketinških aktivnosti kao što su tiskanje letaka i kataloga, objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama, mobilnim aplikacijama te u drugim medijima.

Poslovni će subjekti dobiti potreban broj vizualnih identifikacijskih oznaka za sve svoje poslovnice, a podjela istih obavljat će se putem Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore te njihovih županijskih i područnih komora.

Inicijativa Etički kodeks provodi se pod sloganom SVAKI CENT SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA. Cilj joj je upravo taj: da potrošači budu sigurni da se svaka njihova kuna zaista računa i svaki cent broji te da postoje poslovni subjekti kojima u procesu prelaska na euro mogu vjerovati.

Poslovni subjekti mogu online pristupiti Etičkom kodeksu putem NIAS-a, i to u razdoblju od 16. kolovoza 2022. do 31. prosinca 2023.

Svi potrošači mogu pridonijeti transparentnoj zamjeni hrvatske kune eurom unošenjem pohvala/pritužbi za one poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu, u razdoblju od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023.

Detaljnije pročitajte na sljedećoj poveznici  https://etickikodeks.mingor.gov.hr/#!/app/home

 


 

25/08/2022 - 12:41
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.