Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Novčana pomoć obrtnicima u Obrovcu stradalim u poplavi
 
Upravni odbor Udruženja obrtnika Zadar je, nastavno na zaprimljene zamolbe obrtnika koji posluju na području grada Obrovca, donio odluku o novčanoj pomoći za saniranje štete nastale na imovini obrta, a uzrokovane elementarnom nepogodom - poplavom na području grada Obrovca dana 14. i 15. svibnja 2023. godine.

Udruženju obrtnika Zadar se obratilo ukupno 13 obrtnika čiji poslovni prostori su smješteni u samom centru grada Obrovca, a koji su pretrpjeli znatnu štetu, kako na samim poslovnim prostorima, tako i na opremi i robi koja se nalazila u istima. Poplavljeni poslovni prostori se nalaze u Obrovcu, u Ulici Ante Starčevića, Obala hrvatskog časnika Senada Župana i Trgu hrvatskih vitezova.

Iz proračuna Udruženja izdvojen je ukupan iznos od 8.200,00 EUR-a za potrebe novčane pomoći, koji je  uplaćen na račune obrtnika, u iznosima sukladno visini procijenjene štete.

Slijedom navedene odluke, na sastanku koji je organiziran 10. srpnja 2023. godine u Obrovcu, obrtnici kojima je isplaćena novčana pomoć su se susreli sa Predsjednikom Udruženja obrtnika Zadar Emilijom Bajlom i članovima Upravnog odbora Udruženja: Đonom Serećijem – predsjednikom Ceha uslužnog obrta, Branimirom Protićem – predsjednikom Ceha proizvodnog obrta, Marinom Deurom – predsjednikom Ceha prijevoza i Dinkom Adžićem – predsjednikom Ceha graditeljstva. Na sastanku su članovi imali i priliku istaknuti probleme na koje nailaze u svom poslovanju, kao i inicijative za poboljšanje uvjeta za obavljanje obrta na obrovačkom području.

 


10/07/2023 - 13:58
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.