Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Projekt Coworking Zadar - suradnjom do inovacija
 
Radi poticanja malog poduzetništva, lakšeg poslovnog povezivanja i nižih troškova njihova poslovanja zadnjih nekoliko godina u Zadru su organizirana različita događanja vezana za promociju koncepta coworkinga. Na temelju identificiranih potreba za zajedničkim radnim prostorom pripremljen je projekt pod nazivom Coworking Zadar - suradnjom do inovacija.


Projekt uređenja prostora uključuje uređenje i opremanje 370 m2 coworking prostora u Zadru, smještenog u ulici Put Murvice. Riječ je o neuređenom prostoru u vlasništvu projektnog partnera Udruženja obrtnika Zadar, koji će se ovim projektom staviti u funkciju te omogućiti unaprijeđenje poduzetništva u Zadru.


Ovaj projekt s kompletnom natječajnom dokumentacijom prijavljen je za financiranje kroz natječaj za bespovratna sredstva za poslovnu infrastrukturu. Projekt je odobren te će biti sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. Ukupan iznos projekta je 672.626,14 eura, a sufinanciranje iznosi 85%.


U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), 16. lipnja 2014. godine svečano su uručeni i predstavljeni ugovori iz 3. poziva „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu", među kojima je projekt Coworking Zadar - suradnjom do inovacija.


Nositelj ovog projekta je Grad Zadar, a partneri u projektu su Udruženje obrtnika Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije, Zadarska županija te Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Zadar.

18/06/2014 - 08:48
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.