Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Početak provedbe projekta Coworking Zadar - Suradnjom do inovacija
 
U utorak 26. kolovoza, s početkom u 11 sati, na adresi Put Murvice 14 u Zadru održat će se javna konferencija u povodu početka provedbe projekta Coworking Zadar -"Suradnjom do inovacija".

Koordinator projekta je Grad Zadar, a partneri su Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, te Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka. Na konferenciji će se predstaviti projektne aktivnosti i projektni tim te će potpisati Partnerski sporazum.

Provedba ovog projekta, odobrenog za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost, započela je 14. lipnja 2014. godine. Ukupna je vrijednost projekta veća od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja, a projekt će se provoditi 18 mjeseci.

Projekt se bavi uspostavom coworking prostora i coworking zajednice u Zadru te promocijom coworking koncepta, koji podrazumijeva poduzetništvo temeljeno na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Za razliku od uobičajenog uredskog okruženja, poduzetnici koji svoju djelatnost obavljaju u coworking prostoru samostalni su i neovisni. Coworking zajednica teži sinergijskom učinku koji nastaje kao posljedica zajedničkog rada skupine talentiranih pojedinaca u istom prostoru. Za coworkere se otvara cijeli niz mogućnosti, ovisno o njihovoj želji za interakcijom – od spontanog upoznavanja, razmjene ili prenošenja znanja i iskustava, do umrežavanja, suradnje i pronalaženja novih klijenata ili angažmana.

Cilj projekta je potaknuti razvoj poduzetništva i samozapošljavanje te povećati konkurentnost mikropoduzetnika Zadarske županije. Projekt će kroz pokretanje coworking prostora koji odgovara potrebama korisnika, povećati mogućnosti samozapošljavanja i poboljšati usluge podrške za male i srednje poduzetnike, te osnažiti coworking zajednicu korisnika u Zadarskoj županiji. Navedeni će se ciljevi postići smanjenjem troškova poslovanja uz intenzivniju interakciju s poduzetnicima iz različitih sektora, što će poticati njihov razvoj i stvaranje nove mreže poslovnih kontakata, a u konačnici će pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta samozapošljavanjem. Povezivanje s međunarodnim coworking inicijativama i njihova pozitivna iskustva motivirat će lokalne poduzetnike i na širenje poslovanja na strana tržišta.

 

Prilog: Prostor
26/08/2014 - 08:03
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.