Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Održano predavanje "ŠTO JE TO STURT-UP I MOGU LI GA JA POKRENUTI?"
 
Kako je bilo najavljivano, u petak, 13. veljače 2015. godine u 18.00 sati u Impact centru Zadar održano je predavanje "Što je startup i mogu li ga ja pokrenuti?" u sklopu projekta "Coworking-innovation through collaboration", a uz potporu Zadar DevelopersHub-a. Na predavanju su se predstavili Saša Cvetojević te Marko Mišulić.

Saša Cvetojević jedan je od poznatijih poduzetnika u Hrvatskoj koji su prepoznali potencijal startupova te jedan od članova CRANE-a, Hrvatske mreže poslovnih anđela. Pomogao je nekoliko hrvatskih startup-ova koji su doživjeli uspjeh. Neki su u međuvremenu propali i pokazali se kao loša investicija, a neki među njima, primjerice Repsly, upravo doživljavaju uspjeh globalnih razmjera, privlače nove strane investicije za daljnji razvoj te otvaraju urede izvan Hrvatske kako bi se mogli dalje širiti. Saša je govorio upravo o takvim i sličnim projektima te općenito o tome što je potrebno kako bi se na tržište lansirao uspješan sturtup.

Marko Mišulić je osnivač tvrtke Ascendo d.o.o. Zadar s kojom je lansirao startup projekt Rentlio. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i radnog iskustva u društvu za upravljanje investicijskim fondovima, gdje je bio lider tima za razvoj kompleksnih modela portfolio optimizacije, uspijeva realizirati projekt koji služi za efikasno vođenje malih objekata u turizmu. Web aplikacija Rentlio je brz i intuitivan alat koji značajno povećava efikasnost upravljanja malim turističkim objekatima. Rentlio značajno smanjuje administraciju, automatizira cijeli niz svakodnevih operativnih procesa i omogućava fokus vlasnika na prodaju i uslugu prema gostu. Glavna poruka koju je Marko Mišulić poručio prisutnima jest da se može uspjeti unatoč tome što je tržište nesigurno te se stalno mijenja. Bitno je samo vjerovati u sebe, a u prvenstveno u proizvod koji se prodaje.
 
Također, ukratko je predstavljen cjelokupan projekt kao i dvije članice projektnog tima, Maša Jurin i Iva Kosović. U programu su sudjelovali i potencijalni domaćini COIN-a: Lucija Bajlo, Toni Jeričević te Tihana Jurišić. Oni su se ukratko predstavili te svoj rad. Rekli su što njima znači ovaj projekt te kako vide sebe i svoju ulogu u njegovoj provedbi. A na samom kraju, sudionici predavanja su imali priliku sudjelovati u kratkoj radionici koju su održale Ana Vulić i Danijela Gusar.

Interes za ovom manifestacijom je bio jako velik te se pozivu odazvalo oko 150 sudionika. Izgradnja prostora, kao i sam događaj financirani su iz projekta Coworking Zadar, programa IPA IIIc, a financijsku potporu inicijativi Zadar DevelopersHub osigurala je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Erste banka.


20/02/2015 - 11:10
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.