Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
"Poduzetnički impuls 2015."- prvi javni pozivi
 
Objavljeni su prvi javni pozivi Programa poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna.

Poduzetnički impuls namijenjen je povećanju konkurentnosti sektora, povećanju poslovnih aktivnosti istraživanja i razvoja, povećanju investicija, komercijalizaciji inovacija, razvoju malih i srednjih poduzeća temeljenih na znanju te povećanju poduzetničkih znanja kao i prijenosu znanja. Program će se u najvećoj mjeri (88,7%) financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava (11,3%) biti raspoloživ iz državnog proračuna.


Ove godine program se provodi u tri osnovna programa - "Mikro i malo poduzetništvo i obrt", "Sredstva iz fondova EU" te "Lakši pristup financiranju".

07. ožujka 2015. su objavljeni prvi javni pozivi za tri aktivnosti prvog programskog područja:

Javni poziv- Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike
 (http://www.uoz.hr/poticaj.php?id=263)

• Javni poziv- Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije
(http://www.uoz.hr/poticaj.php?id=265)

Javni poziv- Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti
(http://www.uoz.hr/poticaj.php?id=264)


Prijave će se zaprimati isključivo od 30. ožujka 2015. godine. Za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije te uslužnih djelatnosti prijave će se zaprimati zaključno do 13. travnja 2015. godine. Iznimno, za Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike, prijave će se zaprimati do isteka sredstava, ali ne kasnije od 13.11. 2015.


Kako je navedeno, podatke o javnim pozivima je moguće pronaći na našoj web stranici, ali i na web stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=4118

10/03/2015 - 12:16
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.