Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Predsjednik HOK-a u posjetu COIN coworking prostoru u Zadru
 
U srijedu, 25. siječnja 2017. godine Udruženje obrtnika Zadar ugostilo je Predsjednika Hrvatske obrtničke komore, Dragutina Ranogajca, u novouređenim poslovnim prostorijama COIN coworkinga, u vlasništvu Udruženja obrtnika Zadar, na adresi Put Murvice 16/II kat.
Posjet je organiziran u vremenu od 11,00 sati do okvirno 15,00 sati. 
 
Predsjednika Hrvatske obrtničke komore dočekali su članovi Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Zadar, na čelu sa Mladenom Maltom, Predsjednikom Udruženja i Stjepanom Kneževićem, Podpredsjednikom Hrvatske obrtničke komore i predsjednikom Obrtničke komore Zadarske županije. Sastanku je također ispred Grada Zadra prisustvovao Šime Erlić, Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove.  
 
Na samom početku ovog događanja Predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta je ukratko kronološki prezentirao sam nastanak vizije o pokretanju coworking prostora u prostoru Udruženja obrtnika Zadar, čija kupnja je financirana štednjom sredstava komorskog doprinosa, a uređenje sredstvima EU fondova.  
 
Prisutnima je Tajnica Udruženja obrtnika Zadar Jasminka Smokrović prezentirala provedbu i rezultate EU projekta „Coworking – suradnjom do inovacija“, kao i način funkcioniranja, te  aktivnosti unutar prve godine rada COIN coworkinga. Također je organiziran i obilazak prostora te pobliže upoznavanje s konceptom coworkinga.  
 
Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Šime Erlić je naglasio kako je suradnja  institucija bila ključna u ovom projektu, i kako je ovo zapravo jedinstveni model dobre prakse za koji interes pokazuju i druge institucije. Naime, i nakon provedbe EU projekta, COIN coworkingom su zajednički nastavili upravljati slijedeće institucije: Grad Zadar, Udruženje obrtnika Zadar, Regionalna razvojna agencija ZADRA NOVA te HGK Županijska komora Zadar. Predsjednik Udruženja Mladen Malta je posebno istaknuo činjenicu kako obrtnici, kao vlasnici prostora, ostvaruju pravo na 50% popusta na sve usluge i pakete koje COIN nudi, na koji način se indirektno potiče i otvaranje novih obrta.  
 
Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec je izjavio zadovoljstvo ostvarenim i prezentiranim rezultatima, te posebno pohvalio učinkovitu suradnju Udruženja obrtnika Zadar sa lokalnom gradskom upravom i ostalim poduzetničkim potpornim institucijama, koju bi bilo svrsishodno kao model dobre suradnje prezentirati zainteresiranim udruženjima i obrtničkim komorama u  obrtničkom komorskom sustavu.   
 
Nakon detaljnog upoznavanja sa konceptom coworkinga i načinom rada u COIN coworkingu, te prezentacijom paleta usluga koje se nude, zadarski obrtnici – članovi Upravnog odbora Udruženja obrtnika Zadar su iskoristili priliku prisustva Predsjednika Hrvatske obrtničke komore u Zadru, te se razvila rasprava o aktualnim temama u obrtništvu. Na dnevnom redu su bile teme rasterećenja gospodarstva od parafiskalnih nameta, zaštite imovine obrtnika, učinkovitije borbe protiv obavljanja neregistrirane djelatnosti i sive ekonomije, poticanja prodaje poslovnih prostora u vlasništvu države i jedinice lokalne samouprave, te problemi u  obrazovnom sustavu vezanom za obrtništvo. 
 
Susret je završio u pozitivnom tonu, uz najavu daljnje suradnje i budućih susreta.  
 
26/01/2017 - 15:03
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.