Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Webinar- Inozemni radnici rješenje za nedostatak zaposlenika
Hrvatska obrtnička komora organizira webinar Inozemni radnici rješenje za nedostatak zaposlenika - kako vam agencije mogu pomoći u posredovanju i njihovom zapošljavanju.

Webinar će se održati u utorak, 2. svibnja 2023. godine, s početkom u 10:00 sati, putem Teams platforme. 

Radnik je važan čimbenik u svakom poslovnom okruženju, posebno u ugostiteljstvu, a kako zadržati radnu snagu i privući kvalitetan kadar u Hrvatsku, i ove godine je goruće pitanje. 

Zbog nedostatka domaće radne snage, poslodavci se posljednjih nekoliko godina okreću drugim tržištima, a broj stranih radnika se iz godine u godinu povećava.

Poslodavci koji se odluče za uvoz radne snage moraju biti upoznati s propisanim procedurama i vremenom potrebnim za dobivanje dokumentacije. Iz tog razloga, odlučili smo organizirati webinar na kojem će profesionalni predstavnici agencija za zapošljavanje podijeliti svoja iskustva o svim pozitivnim i negativnim stranama zapošljavanja stranaca.

Webinaru se možete priključiti putem sljedeće poveznice, a dovoljno je kliknuti na istu i zatražiti priključenje nakon kojeg ste sudionik sastanka.

Koncept webinara

Predviđeno trajanje webinara je oko sat i pol vremena, uključujući uvodni dio u obliku panel rasprave tijekom koje ćemo raspraviti sljedeće:

  • Osnovni pregled trenutne zakonske regulative s naglaskom na specifičnosti pojedinih županija/regija temeljenih na iskustvu.
  • Kako uopće funkcionira traženje radnika preko agencije? Koji su koraci u samoj sekciji? Tko je odgovoran za koji dio procesa? Koje su obaveze jedne i druge strane?
  • Kako prepoznati „lažnu“ agenciju?
  • Odgovornost obrtnika, s jedne strane, i agencije, s druge strane, u procesu traženja radnika.
  • Trebam stranog radnika, koji je proces zapošljavanja?

Sugovornici:  

- Nataša Kačar, Posao u turizmu; https://www.posaouturizmu.hr/

- Ivana Pavičić, Top Job; https://topjob.hr

- Danijela Skorić, Actum Zadar; https://www.actum.hr/

- Tomislav Adamić; https://ryan-international.hr/

Moderator: Krešimir Tomić, Hrvatska obrtnička komora

Najvažniji dio ovog webinara jesu pitanja i odgovori, odnosno mogućnost informiranja obrtnika o svim detaljima procesa zapošljavanja stranih radnika.

U slučaju dodatnih pitanja, možete se javite na e-mail: kresimir.tomic@hok.hr (Krešimir Tomić).

Foto: Pexels

27/04/2023 - 13:15
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.