Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Nastavak aktivnosti unutar projekta Coworking
Početkom 2012. godine Udruženje obrtnika Zadar započelo je s provedbom projekta pod nazivom Coworking, a kao jedan od 12 partnera u ovom europskom projektu partnerskih institucija iz 9 različitih zemalja (Grčka, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Poljska, Bugarska, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo). Projekt je ukupne vrijednosti od preko 250.000 EUR-a, a odobren je od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz Program cjeloživotnog obrazovanja, potprogram Leonardo da Vinci.

Prvi sastanak projektnog tima održan je u veljači u Italiji, a prvi programski posjet održao se u travnju u Turskoj. Od 16. do 18. svibnja 2012. godine u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar kao hrvatskog partnera u projektu, održan je drugi po redu programski sastanak na kojem je sudjelovalo 26 predstavnika iz 8 inozemnih partnerskih institucija.

Primjer coworkinga u Hrvatskoj predstavili su članovi HUB inicijative iz Zagreba koji su oformili grupu zainteresiranih korisnika, a tijekom godine planiraju urediti odgovarajući prostor za rad. Osim inozemnih partnera, u programu su sudjelovali i predstavnici lokalnih institucija s kojima Udruženje razvija partnerske odnose (Hrvatska gospodarska komora, Zadarska županija, Razvojna agencija Zadarske županije).

U tijeku su pripreme za posjet partnerima iz Mađarske koji će u Budimpešti organizirati novi programski sastanak za predstavnike partera u projektu.



Prilog: Coworking Croatia
22/05/2012 - 16:11
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.