Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Projekt besplatne izrade web stranica za obrtnike članove Udruženja obrtnika Zadar
Udruženje obrtnika Zadar i Prirodoslovno-grafička škola Zadar započeli su realizaciju projekta besplatne izrade web stranica za obrtnike.

 

Projekt se realizira u suradnji obrtnika i učenika Prirodoslovno-grafičke škole. Web stranice postavljene su na domeni Hrvatske obrtničke komore (www.hok.hr).

Prirodoslovno-grafička škola Zadar i Udruženje obrtnika Zadar nekoliko godina ostvaruju dobru međusobnu suradnju još od provedbe EU projekta Coworking Zadar, dok je prostor COIN coworkinga još bio u fazi rekonstrukcije. Isto tako, uspostavljena je i međunarodna suradnja između učenika belgijske grafičke škole koji već dvije godine zaredom dolaze u Zadar na praksu u zadarske tvrtke i COIN, a pritom se redovno druže i izmjenjuju iskustva s učenicima škole. Ovaj projekt izrade web stranica za obrtnike, koji danas prezentiramo, samo je nastavak jedne dobre suradnje za koju se nadamo da će se razvijati u što više smjerova.

Navedeni projekt prepoznat je kao dobra prilika s jedne strane učenicima kojima u školovanju nedostaje praktičnog rada i susreta s realnim poslovnim svijetom, a s druge strane obrtnicima, mahom malim poduzetnicima koji još nemaju vlastite internet stranice da besplatno dobiju izradu osnovne web stranice svog obrta.

U prethodnih mjesec dana su napravljene dvije probne web stranice za dvoje obrtnika članova Udruženja obrtnika Zadar – graditeljski (http://com.hok.hr/web/kljucuruke/) i knjigovodstveni obrt (http://com.hok.hr/web/knjigovodstvomm/).

Kako bi cjelokupan projekt od početka do kraja bio besplatan za sve sudionike, web stranice su smještene unutar web domene www.hok.hr, te se nalaze u sklopu web adresara Hrvatske obrtničke komore i predstavljaju osnovni oblik Internet stranice.

Zahvaljujemo se učenicima, profesorima i ravnatelju koji su sudjelovali u ovom pilot projektu, nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji te ovim putem pozivamo sve članove Udruženja obrtnika Zadar koji nemaju vlastitu web stranicu, a željeli bi započeti sa prezentacijom svojih usluga u digitalnom svijetu, da se jave u Udruženje obrtnika Zadar.

 

27/11/2017 - 14:16
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.