Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
POTICAJI ZA PODUZETNIKE
Ministarstvo poljoprivrede
 
Javni natječaj za dobivanje državne potpore u dijelu financiranja modernizacije ribolovne flote u hrvatskim brodogradilištima
vrijedi do : 17.10.2008
projekt objavljen: 03.09.2008
prošao rok za prijavu

Javni natječaj je objavljen u Narodnim novinama broj 100/08, od 03. rujna 2008. godine, a rok za podnošenje zahtjeva je 45 dana od objave natječaja u Narodnim novinama. Državna potpora obuhvaća 30 posto od ugovorene cijene modernizacije plovila, bez PDV-a. Ostatak sredstava, podnositelja zahtjeva dužan je osigurati na način da iz vlastitih izvora financira 10 posto ugovorene cijene uključujući i PDV, a ostalih 60 posto od ugovorene cijene, uključujući i PDV pokrije putem kredita HBOR-a i/ili poslovne banke, uz subvencioniranu kamatnu stopu od strane Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
Zahtjev za modernizaciju plovila mogu podnijeti sve pravne i fizičke osobe koje su vlasnici povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru i čije je plovilo upisano u registar flote. Uz zahtjev je potrebno priložiti slijedeće dokumente:

- presliku obrtnice

- presliku povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru

- preslike očevidnika/izvješća za gospodarski ribolov na moru za prethodne tri godine

- predugovor ili ugovor s brodogradilištem i/ili drugim izvođačem koji mora sadržavati strukturu financiranja i ugovorenu cijenu modernizacije, a navedeni ugovor mora stupati na snagu danom uplate 10% ugovorene cijene od strane podnositelja zahtjeva po ovom natječaju

- projekt modernizacije plovila u kojem moraju biti navedene tehničke specifikacije svakog posebnog zahvata, opreme i rada te opis zahvata (obuhvat, količina i kalkulacija).

Natječajna dokumentacija može se preuzeti u područnim jedinicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u Puli, Rijeci, Senju, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku, ili na Internet stranici Ministarstva - http://www.mps.hr/. Zahtjevi se dostavljaju u zatvorenoj omotnici s naznakom:

"Za javni natječaj - financiranje modernizacije ribolovne flote,
Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja - Uprava ribarstva,
Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb".

Povjerenstvo će razmatrati pristigle zahtjeve i prema kriterijima navedenim u Modelu financiranja obnove i modernizacije ribolovne flote, ocijeniti svaki zahtjev te će u roku od 30 dana od zaključenja ovoga natječaja izraditi listu zahtjeva u padajućem nizu prema danoj ocjeni, a koja će biti objavljena u Narodnim novinama.

Popratni dokumenti:
Javni natječaj Obrazac
 
 
Povratak na listu poticaja Ministarstvo poljoprivrede
Povratak na listu davatelja poticaja
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.