Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
4. Susret graditelja HOK-a
 
Hrvatska obrtnička komora organizira 4. Susret graditelja koji će se održati 1. i 2. ožujka 2024. godine, u Sisku, Hotel Panonija.

Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore je manifestacija koja okuplja obrtnike i ostale dionike u obavljanju građevinskih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to događaj na kojem obrtnici – građevinari, imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva te, što je još važnije, prenijeti svoja iskustva predstavnicima relevantnih institucija. Stručni skup će se održati kroz predavanja i panel rasprave.

U prvom dijelu skupa, u sklopu panel rasprave ''Konstrukcijska obnova – aktualno stanje i izazovi'' pružit će se prikaz aktualnosti u kontekstu potresne obnove. U panelu je planirano sudjelovanje predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, izvođača/obrtnika, predstavnika akademske zajednice, lokalne zajednice i drugih donositelja odluka kako bi zajednički razmatrali trenutne izazove i naučene lekcije iz procesa obnove nakon potresa Fokus će biti na suradnji između različitih sektora, uključujući javni sektor, privatne investitore, civilno društvo i građane, kako bi se osigurao kontinuitet cjelovite obnove koja uzima u obzir i socioekonomske i ekološke aspekte. Rasprava će također naglasiti važnost implementacije preventivnih mjera kako bi se smanjila ranjivost na buduće potrese i stvorili otporniji zajednički prostori.

U drugom dijelu, također kroz predavanja i panel raspravu s naslovom ''Obrazovanje i budućnost radne snage'', dotaknut ćemo se izazova i perspektiva vezanih uz dostupnost kvalificirane radne snage u sektoru. Sudionici bi se trebali osvrnuti na trenutne trendove u strukovnom obrazovanju i zapošljavanju, nedostatak radne snage, obrazovne programe i inovativne pristupe regrutaciji radnika. Razmatrat će se i mogućnosti suradnje između tvrtki, obrazovnih institucija i vlasti kako bi se stvorio održiv ekosustav radne snage. Obrazovanje i stručno usavršavanje radnika ključno je kako bi se zadovoljile rastuće potrebe graditeljskog sektora.

Zadnja panel rasprava ''Problematika u procesu gradnje'' fokusirat će se na aktualnu problematiku u graditeljstvu, a posebna pažnja posvetit će se odnosima između izvođača i projektanata, kao i izazovima koji proizlaze iz zabrane građevinskih radova tijekom turističke sezone. Sudionici će se osvrnuti na nedostatke vezane uz prateću dokumentaciju u gradnji te poteškoće u komunikaciji između ove dvije ključne skupine u procesu gradnje, ističući potrebu za jačim partnerstvom i međusobnim razumijevanjem uspješnog izvođenja projekata.

Zabrana građevinskih radova za vrijeme turističke sezone već niz godina neproporcionalno opterećuje ovu djelatnost. Za vrijeme panel rasprave, cilj je dotaknuti se strategija prilagodbe koje bi omogućile nesmetanu izgradnju uz istovremeno poštivanje potreba turističke industrije, potencijalnih pravnih i regulatornih smjernica koje bi mogle olakšati ovu situaciju, uz naglasak na ravnoteži između razvoja infrastrukture i nenarušavanja turističkog iskustva.

Informacije i rezervacija hotelskog smještaja:

Adresa: Hotel Panonija, I. Kukuljevića Sakcinskog 21, 44000 Sisak, Croatia

Rezervacija smještaja:

Za rezervaciju smještaja, molimo javiti se na mail: recepcija@hotel-panonija.hr ili na broj recepcije 044-515 600 - potrebno je naglasiti da se rezervacija vrši za 4. Susret graditelja HOK-a jer je za sudionike omogućeno 10% popusta na sobe (smještaj).

Cijena hotelskih usluga po osobi na dan:

Osnovna usluga: noćenje s doručkom s uključenih 10% popusta

  • Cijena noćenja: 50,00 eura po osobi (jednokrevetna soba)
  • Cijena noćenja: 60,00 eura po osobi (dvokrevetna single use)
  • Cijena noćenja: 72,00 eura po sobi (dvokrevetna soba)

Boravišna pristojba nije uključena u gore navedenu cijenu i iznosi 1,86 eura po osobi i danu, a osiguranje iznosi dodatnih 0.20 eura. Cijena parkinga za goste hotela iznosi 10,00 eura dnevno, a za sve ostale 0,70 eura po satu.

Službena verzija programa će, uz ostale informacije, biti dostupna na web stranicama Hrvatske obrtničke komore: www.hok.hr.

Pozivamo građevinare i ostale zainteresirane da se odazovu u što većem broju te da svojom nazočnošću doprinesu ovom izuzetno značajnom susretu.


12/02/2024 - 14:09
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.