Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Uspješno održana Masterclass edukacija za kozmetičare i šminkere
 
U subotu, 16. ožujka 2024. godine na inicijativu članova Sekcije kozmetičara i salona za uljepšavanje pri Udruženju obrtnika Zadar održana je MASTERCLASS LOOK&LEARN EDUKACIJA make up artistice Kate Nash i beauty & fashion fotografa Ante Mandića.

Odaziv na edukaciju je bio velik te je na edukaciji sudjelovalo preko 50 sudionika, članova Udruženja i njihovih djelatnika, koji su dobili certifikat kao i vaučer s popustom za individualno usavršavanje po izboru. Sudionici su izrazili iznimno zadovoljstvo održanom edukacijom što je pokazala anketa provedena među istima, čiji rezultat je bio čista petica.

Sudionici su u subotu, u vremenu od 12,30 do 19,30 sati upijali nova znanja, tehnike i vještine.

Kate Nash, bridal/beauty/fashion make up artistica i edukatorica podučila je prisutne sudionike kako postići svjež i dugotrajan izgled šminke kod vjenčane šminke, kako i na koji način stjecati i razvijati vještine uz tips&tricks, a ujedno im je i preporučila proizvode za rad. Isto tako prezentirala je i najtraženiju salonsku tehniku šminkanja Blended eyeliner te aplicirala tehniku eyeliner-a u gelu, sjenčanje lica, kolor korekcije različitih nepravilnosti na koži i slojevito lijepljenje parcijalnih trepavica za postizanje Cat-eye izgleda oka. Sve naprijed navedene tehnike prezentirala je kroz šminkanje dva modela.

Ante Mandić beauty & fashion fotograf i retoucher prisutne je upoznao sa osnovama fotografije i postavkama svijetla, kadriranju koje je jedan od temelja dobre i uspješne fotografije. Upoznao ih je sa metodama manipuliranja i retuširanja i osnovne kolor korekcije, te istaknuo kako je upravo fotografija osnovni marketinški alat nužan za promociju vlastitog rada.

Trošak edukacije u potpunosti je snosilo Udruženje obrtnika Zadar, koje obzirom na odaziv i zadovoljstvo svojih članova ima namjeru nastaviti sa organizacijom edukacija za koje članovi iskažu interes.

 
18/03/2024 - 11:49
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.