Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Radionica Primjena UI (Umjetne inteligencije) u praksi
 
Nastavno na planirane aktivnosti Ceha intelektualnih usluga, unutar 3. po redu COIN business cafe-a Udruženje obrtnika Zadar organizira radionicu na temu Primjena UI (Umjetne inteligencije) u praksi.

Radionica će se održati u četvrtak, 11. travnja 2024. godine u prostorijama COIN coworkinga u Zadru, Put Murvice 16/2. kat, s početkom u 18,00 sati.


 

Cilj radionice je prikazati na koji način UI može doprinijeti svakodnevnom poslovanju i olakšati poslovanje, te čak smanjiti neke troškove.

Predavač: Diana Mudrinić – diplomirala je politologiju na Sveučilištu u Zagrebu i stekla titulu specijalistice za političke znanosti na Vrije Universiteit Amsterdam. Radila je u raznim sektorima u telco industriji, stažirala u Međunarodnom sudu o zločinima protiv čovječnosti te u Europskom Parlamentu. Po povratku u Hrvatsku, postala je dio startup scene u Zagrebu te osnovala savjetodavnu tvrtku. Također je aktivno sudjelovala u izradi strategija i inicijativa za urbani razvoj te tehnološkog i društvenog poduzetništva. Tijekom pandemijske 2020. preuzima ulogu direktora u novoosnovanoj gradskoj tvrtki u Šibeniku, Inkubatoru za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o., gdje je pokrenula niz inicijativa poput NEET akademije, poduzetničkog inkubatora i STEM kampa za djecu. Glavni naglasak usmjeren je na poticanje poduzetništva i razvoj Dalmacije kao središta za startupe. Trokut Šibenik danas broji skoro 100 tvrtki na preko 6.000m2 koji na redovnoj bazi koriste i otkrivaju novu tehnologiju. Dio njene misije je podijeliti svoja znanja i iskustva, te strasti prema poduzetništvu i novim tehnologijama. Linkedin profil https://www.linkedin.com/in/dianamudrinic/

 

Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, te je za sudjelovanje na radionici potrebno donijeti vlastito prijenosno računalo ili tablet (preporuka prijenosno računalo).

 

Teorijski dio -  prolaze se osnovni elementi poslovanja u današnje vrijeme, kako nove tehnologije utječu na samo poslovanje te koje su to nove tehnologije i koje primjere imamo iz prakse. Za vrijeme radionice proći će se kroz razna područja u kojima se danas koriste nove tehnologije i Umjetna inteligencija, poput: Internet stvari, robotike i automatizacije, proširene i virtualne realnosti, kibernetičke sigurnosti i sl. 

 

Praktični dio - radionica predviđa sudjelovanje polaznika na način da zaista primijene dio tehnologije odmah. U tu svrhu, koristio bi se primjer iz stvarnosti, poput prijave na EU fondove putem kojeg će se koristiti Chat GPT i slični alati. Primarno će se fokusirati na alate koji su besplatni ili imaju malu naknadu, proći će se kroz prepreke na koje se može naići i kako ih riješiti, koji procesi se mogu ubrzati, pisanje teksta s UI, napredno prevođenje, audio i video sadržaj putem UI-a i još raznih drugih elemenata.

Broj sudionika na radionici je ograničen, stoga ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje prijavite se čim prije na e-mail: info@uoz.hr, kako biste na vrijeme rezervirali svoje mjesto.

 


27/03/2024 - 08:55
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.